subota 19. maj 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Srpske odbojkašice pobedile za samo 67 minuta

Srpske odbojkašice pobedile za samo 67 minuta

TOKIO - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012 pošto je jutros u Tokiju, za svega 67 minuta igre, savladala Kineski Tajpeh sa 3:0 (25:19, 25:15, 25:16).

Utakmica je odigrana u Metropoliten dvorani pred 1450 gledalaca, a sudili su Amerikanac Robert Stal i Vengšeng Luo iz Kine.

SRBIJA: Brakočević (8), Mihajlović, Živković, Krsmanović (2), Malešević, Vesović (12), Ognjenović (2), Veljković (5), Rašić (18), Ćebić, Starović (8) i Blagojević (6).

KINESKI TAJPEH: J. M. Teng (4), J. H. Li, K. Đ. Vu, S. T. Vang (9), J. P. Li, V. Đ. Lijao, V. T. Čen (9), V. Č. Čen, M. H. Jang, I.C. Ven (5), J. F. Cai (3) i P. L. Jen.

Prognoze da je reprezentacija Srbije apsolutni favorit u duelu sa Kineskim Tajpehom obistinile su se. Izabranice srpskog selektora Zorana Terzića samo u uvodnom delu meča delovale su nepovezano što je rezultiralo vođstvom protivnika na prvom tehničkom tajm autu (8:6).

Adaptacija na igru Kineskog Tajpeha nije, međutim, dugo trajala. Razlika u kvalitetu dve reprezentacije brzo je isplivala na površinu i već na drugom tehničkom tajm autu bilo je 16:12 za Srbiju.

Ostatak meča protekao je po predviđenom scenariju i najbolje srpske odbojkašice su posle nešto više od sat vremena uknjižile prve bodove na turnira sa kojeg će pravo učešća na Olimpijskim igrama steći tri prvoplasirana tima, plus najbolja azijska reprezentacija.

Ukoliko jedno od prva tri mesta zauzme neka od azijskih selekcija, plasman od Igre u Londonu izboriće i naredna najbolja reprezentacija iz Azije.

Narednu utakmicu na turniru reprezentacija Srbije igra sutra protiv Tajlanda a taj meč počinje u 04.00 h po našem vremenu.

Interkontinentalni kvalifikacioni turnir u Tokiju traje do 27. maja.