ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Tadija Kačar hvali mlade boksere

Tadija Kačar hvali mlade boksere

LOZNICA - Jedan od naših najuspešnijih boksera, olimpijski vicešampion uz Montreala 1976. godine Tadija Kačar smatra da Srbija ima borce za međunarodna takmičenja i da je pojedinačno prvenstvo države, održano od 16. do 18. aprila u Loznici, najavilo dolazak niza mladih talenata.
Kačar, koji je bio na čelu žirija za vrednovanje A kvaliteta pojedinaca i klubova na trodnevnom takmičenju za seniore, mlade i školarce, ocenio je da su "ekonomske prilike imale odraza i na broj učesnika prvenstva.

- Bilo je manje boksera nego što je moglo da nastupi, ali najbolji koje imamo su došli u Loznicu i pokazalo se da u jednoj kategoriji (do 60 kilograma) imamo dva sjajna predstavnika - Branimira Stankovića i Ljubomira Marjanovića, koji su se u polufinalu borili fantastično - rekao je Kačar.
Prema njegovoj oceni, u finalnoj borbi se videla superiornost Stankovića koji je pokazao da srpski boks može da računa na njega u budućnosti.

- Imamo i novog prvaka u superteškoj kategoriji Gorana Despotovića i mislim da će i on ubuduće moći nešto da uradi na reprezentativnom nivou. Pokazalo se i da među mladima ima nekoliko izuzetno talentovanih boksera koji, ukoliko budu dobro radili i imali optimalne uslove, imaju budućnost - zaključio je Kačar.
Na Prvenstvu Srbije nastupila su 52 seniora iz 24 kluba, 35 boksera iz 23 kluba u kategoriji mladih i 17 školaraca iz 13 klubova.