ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Neven pesnicama prokrčio put

SRPSKI BOKSER POSTAO ŠAMPION KANADE

Neven pesnicama prokrčio put

Postoji u engleskom jeziku reč koja najbolje opisuje situaciju u kojoj sam bio - anderdog. Niko u mene nije verovao, a i kada sam dogurao do borbe sa šampionom Kanade Gregom Kielsom, kladionice su ga proglasile apsolutnim favoritom, kaže Pajkić

Scenario kultnog filma "Roki" na svojoj koži osetio je srpski bokser Neven Pajkić! Ovaj rođeni Sarajlija od potpunog anonimusa fanatičnom upornošću dogurao je do titule šampiona Kanade u teškoj kategoriji.
Pajkići su nošeni ratnim vihorom iz rodnog Sarajeva najpre došli u Beograd, a potom u Kanadu. Neven je ubrzo počeo ozbiljnije da trenira, ali kako sam kaže, prošao je put prepun trnja.
- Ustajao sam u ranu zoru da bih trčao, potom odlazio na posao na građevini, a uveče trenirao nekoliko sati u ringu - počinje priču za Kurir Pajkić i nastavlja:
- Postoji u engleskom jeziku reč koja najbolje opisuje situaciju u kojoj sam bio - anderdog. Niko u mene nije verovao, a i kada sam dogurao do borbe sa šampionom Kanade Gregom Kielsom, kladionice su ga proglasile apsolutnim favoritom. Kvota je bila 4.00 na njega, ali sam uspeo da ga savladam i svima dokažem koliko vredim. Proradio je valjda u meni srpski inat.

Kusta bolji od Holivuda

Nevenova korpulentna pojava bila je zanimljiva i filmskim producentima, pa je učestvovao u snimanju mnogih filmova i upoznao velike glumačke face.
- Slučajno mi je prišao jedan čovek i ponudio mi da se pojavim u jednom filmu. Tako je sve počelo. Ma sve glumce znam, ali, verujte, niko me nije impresionirao. Više volim i cenim Kusturicu, nego sve njih zajedno. Snimao sam sa Markom Volbergom, Raselom Krouom, Meg Rajan i ostalima, ali nisu na mene ostavili bog zna kakav utisak - kaže Pajkić.

 


Na svakom koraku ističe da je Srbin, sanja da jednog dana dođe u Beograd i u Srbiji nastavi karijeru.
- Zaista bih voleo to, ali trenutno su mi planovi vezani za Kanadu. Moram bivšem šampionu da pružim revanš, ali mislim da neme šanse protiv mene, ponovo ću da ga pobedim.
Snažni Sarajlija ističe da je oduvek bio fasciniran borilačkim veštinama.
- Bio sam, tako da kažem, crna ovca u porodici. Privlačile su me sve vrste borilačkih veština. Najpre sam trenirao karate, ali ubrzo sam video da mi leži boks. Po dolasku u Kanadu, krenuo sam da treniram i  sparingujem. Mečeve u amaterskoj konkurenciji sam rešavao u svoju korist i odlučio da pređem u profesionalce i eto nisam pogrešio - zaključio je Neven Pajkić.

E.K.