ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Fortuna napustila Partizan?

KOŠARKAŠI IZ VRŠCA ZADOVOLJNI ŠTO IM SE KONAČNO OSMEHNULA SREĆA

Fortuna napustila Partizan?

Neka je jedna završnica imala srećan kraj i za nas, posle nekoliko u kojima je na sličan način pobeđivao Partizan. Ovo je dosta važan trijumf, pre svega na psihološkom planu, kaže krilni centar Hemofarma Milan Mačvan

Konačno jedna završnica da se prelomi na našu stranu, kaže košarkaš Hemofarma Milan Mačvan posle pobede nad Partizanom. Vrščani su posle nekoliko hičkokovskih poraza u duelima sa "crno-belima" ovaj put bili srećniji i spretniji od velikog rivala. Svi se slažu, najzaslužniji za trijumf Hemofarma je krilni centar repreyentacije Srbije Milan Mačvan. Ne samo da je bio najefikasniji, već je hladnokrvno s linije slobodnih bacanja zadao presudan udarac Partizanu.
- Pa dobro, ovo je ipak uspeh celog tima, jer smo sveli Partizan na 72 poena. To što sam bio najefikasniji nije toliko važno, iako sam zadovoljan svojom partijom. Još više kako smo taktički odigrali - kaže Mačvan.
- Neka je jedna završnica imala srećan kraj i za nas, posle nekoliko u kojima je na sličan način pobeđivao Partizan. Ovo je dosta važan trijumf, pre svega na psihološkom planu. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa njima, a nadam se da će tako biti i na fajnal foru NLB lige u Zagrebu - dodao je.
Mačvan se slaže da je jedan od ključeva dobre igre protiv šampiona Srbije upravo dobra defanziva.
- Jeste, kao što sam rekao, nisu nam postigli mnogo poena, a poznato je da se radi o sjajnoj ekipi bez koje ni Evroliga ne bi bila ono što jeste.
Na pitanje da li je očekivao da će Pera Božić ponovo uputiti šut za pobedu, krilo Hemofarma odgovara da je ovaj put akciju trebalo da završi Rašić.
- Lopta je išla na Rašića u ćošak, ali je presekao Jagodnik, tako da je ona završila kod Božića. Sreća po nas da je morao da šutne preko dva igrača, pa nije uspeo. Poznato je da on ima neverovatan procenat tih šuteva, ma ko Kobi Brajant - sa osmehom je završio Mačvan.