ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Delije osudile ranjavanje navijača na Marakani

Delije osudile ranjavanje navijača na Marakani

BEOGRAD - Navijačka grupa Crvene zvezde Delije sever osudila je sinoć ranjavanje navijača Igora Vrelića na beogradskom stadionu Marakana i izrazila odlučnost da iz svojih redova odstrani sve one kojima cilj nije navijanje i borba za titulu.

"Delije Sever osuđuju monstruozni čin pojedinca koji je svojim potezom umalo uništio jedan život i sve ono za šta se naša tribina dugo borila", navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu te navijačke grupe.

"Naša borba protiv oružja među navijačima, borba za titulu, borba za dovođenje ljudi na stadion... sve je to moglo da padne u vodu samo jednim potezom jednog čoveka! Kažemo moglo, jer mi ipak ne odustajemo od svog kluba, svoje tribine, svojih ideala", navele su Delije.

Delije su saoštile da se osećaju "postiđeno", ali i "odlučno" da iz svojih redova "odstrane" i da se "ograde" od pojedinaca kojima Crvena zvezda, tribina i drugarstvo nisu bitni.

"Obećavamo da ćemo dati sve od sebe da ovaj događaj bude poslednji takav na našoj tribini i pozivamo sve Zvezdaše da ne posustanu u našim pravim ciljevima - navijanju, druženju, borbi za titulu", navele su Delije, dodajući da "pojedinci koji imaju druge ciljeve i planove nisu dobrodošli".

Navijač Igor Vrelić ranjen je 14. aprila uveče na utakmici Crvene zvezde i OFK Beograda u polufinala Kupa Srbije. On je pogođen hicem iz vatrenog oružja i zadobio prostrelnu ranu stomaka i grudnog koša.