ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Bokser Valero ubio ženu, pa sebe

SAMPION LAKE KATEGORIJE WBC VERZIJE NAPRAVIO POSLEDNJI SKANDAL

Bokser Valero ubio ženu, pa sebe

Valero je imao problema sa kontrolom nasilja i sa alkoholizmom. Nedavno je priveden zbog nasilja u porodici, a njegova supruga, 24-godišnja Henifer Vijera, hospitalizovana je sa brojnim povredama.

Nekadašnji šampion lake kategorije Edvin Valero ubio se u svojoj ćeliji samo nekoliko sati pošto je uhapšen zato što je ubio suprugu, objavili su svetski elektronski mediji posvećeni boksu.
Prema navodima šefa savezne policije u Venecueli, Valero se obesio koristeći sopstvenu odeću u ćeliji. On je u nedelju priznao da je ubio svoju ženu sa tri uboda nožem u jednoj hotelskoj sobi.
Valero je bio izuzetno talentovan i popularan bokser, a brojni analitičari navodili su da je 28-godišnji borac, zvani Inka (El Inca), mogao da bude jedan od najvećih u svojoj generaciji.
Valero je imao problema sa kontrolom nasilja i sa alkoholizmom. Nedavno je priveden zbog nasilja u porodici, a njegova supruga, 24-godišnja Henifer Vijera, hospitalizovana je sa brojnim povredama.

Šampion bez poraza, ali...

Edvin Valero je bio šampion lake kategorije u verziji Svetskog bokserskog veća (WBC). Imao je učinak od 27 profesionalnih borbi i u svima je pobedio i svaku je dobio nokautom. Prvih 18 profesionalnih borbi je dobio nokautom u prvoj rundi.
U Venecueli je imao status superzvezde, a u bokserskim krugovima je bio poznat po izuzetno jakom udarcu. Često se dešavalo da ga drugi borci pozivaju za sparing partnera i onda izbace iz kampa zbog žestine treninga


Vijera je policiji rekla da je pala niz stepenice i da je muž nije napao. Prošle nedelje je Valero priveden zbog vožnje u pijanom stanju i bežanja od policije.
Bokser je javno rekao da će sa suprugom, njihovo dvoje dece i trenerom otići na rehabilitaciju na Kubu.
U noći između nedelje i ponedeljka, međutim, prijavio se sa suprugom u hotel, da bi posle nekoliko sati sišao na recepciju i tražio od portira da pozove policiju jer je ubio suprugu.

 

.