petak 19. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Zidanje fudbalske Jugoslavije

SLOVENCI IPAK ZAINTERESOVANI ZA EKS SFRJ FUDBALSKU LIGU

Zidanje fudbalske Jugoslavije

Pošto sledeće godine nema ni Evropskog ni Svetskog prvenstva, mogli bismo da organizujemo turnir na kojem bi učestvovali šampioni zemalja iz regiona i ispitamo interesovanje medija, sponzora i gledalaca za regionalnu ligu - rekao je predsednik FS Slovenije Ivan Simič.

Slovenci su napravili privatnu Jadransku košarkašku ligu, pa je logično što od preduzimljivog dela eks SFRJ kreće inicijativa za formiranje zajedničkog fudbalskog takmičenja.
Predsednik FS Slovenije Ivan Simić kaže da bi sledeće godine mogao da se odigra turnir između šampiona bivših jugoslovenskih republika, što bi bila preteča ozbiljnije lige na našim prostorima. Takav turnir bi bio lakmus papir, koji bi pokazao reakciju navijača, medija i potencijalnih sponzora. Na osnovu tih pokazatelja išlo bi se u dalju realizaciju plana ili bi u slučaju negativnih odjeka tema obnavljanja fudbalske lige nestala sa stola do nekih lepših dana.

- Pošto sledeće godine nema ni Evropskog ni Svetskog prvenstva, mogli bismo da organizujemo turnir na kojem bi učestvovali šampioni zemalja iz regiona, odnosno oni koji su zainteresovani da budu deo ovog projekta. Na taj način bismo mogli da ispitamo interesovanje medija, sponzora i gledalaca za regionalnu ligu - rekao je predsednik Fudbalskog saveza Slovenije Ivan Simič.
Generalni sekretar FS Hrvatske Zorislav Srebrić bio je oprezniji u ocenjivanju mogućnosti za organizaciju nove Jadranske lige.

Važno je da BBB neće

Navijača Dinama protiv su bilo kakvog oblika regionalne lige o kojoj se toliko mnogo priča poslednjih dana.
- Udruženje navijača Dinama želi ovim putem da poruči da nikada neće podržati nijedan oblik takmičenja ili regionalnu ligu u kojoj će Dinamo nastupati zajedno sa klubovima iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Ovo se naravno ne odnosi na Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Udruženje navijača Dinama i svi njeni članovi boriće se svim sredstvima protiv takvog takmičenja i nastupa Dinama u istom - stoji u službenom saopštenju.


- Prema pravilima koja važe u mojoj fudbalskoj organizaciji nemam dozvolu da istupam o važnim temama bez saglasnosti Izvršnog odbora. Međutim, mogu vam reći da takvo takmičenje, pre nego što zaživi, mora da zadovolji nekoliko kriterijuma. Pitanje bezbednosti pod broj jedan, a zatim da se reši problem finansiranja, marketinga, datuma utakmica i odnosa prema nacionalnim ligama. Moramo uzeti u obzir iskustvo baltičke lige, koja nije dala očekivane rezultate - rekao je Srebrić.

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor kaže da se u Humskoj načelno slažu sa idejom regionalne lige, ali da veliki problem predstavljaju termini odigravanja mečeva.
- Za realizaciju te lige postoji dobra volja i želja, ali glavni problem predstavljaju termini. Ukoliko bi se igralo u vreme odigravanja utakmica reprezentacija, to ne bi imalo nikakvog smisla budući da ne bismo mogli da računamo na najbolje igrače. Pitanje je koliko bi se UEFA složila sa time, jer bi tako otvorila svojevrsnu Pandorinu kutiju, pa bi se javilo još mnogo zemalja koje bi želele nešto slično. Kad je bezbednost u pitanju, smatram da bi taj problem mogao najlakše da se reši, ali trenutno ima mnogo većih - kaže Darko Grubor.

Komentari

jebite se navijaci dinama.
sto vam to ne smetaju klubovi iz slovenije, bosne, makedonije...zasto samo iz dijela gdje zivi vecinski srpski zivlja. zar to nije jos jedan dokaz vaseg nacionalizma ili bolje reci neofasizma.
jebite se navijaci dinama (ne svi naravno vec oni koji stoje uiza ovakvog saopstenja)

sto srbija treba da razvija tudje fudbalske klubove, treba da se okrene sebi...i da financijskoj policiji prikaze kuda se otisle pare od plasmana na mundijal, do zadnjeg centa...sramno je da samo 2 stadiona imaju reflektore, i to oba u bgd, od te love mogla je cela liga da se osvetli i urade 2 lepa stadiona engleskog tipa za 10 000-15000 mesta. ofk stadion je primer katastrofalne infrastrukture srpskog fudbala, tj...rupa...