ponedeljak 18. avgust 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Pustite me da uživam

Srebrni Milorad Čavić, srpski junak, obratio se javnosti saopštenjem

Pustite me da uživam

Nikada ne bih pljuvao svoje suparnike, niti ih umanjivao. Svako ko je bio na nekom mom predstavljanju medijima, zna koliko poštovanje gajim za Felpsa

Srebrni srpski olimpijac Milorad Čavić se odmah posle istorijske trke, na blogu svog oficijalnog sajta, obratio javnosti.

„Uspeo sam! Osvojio sam medalju! Izvinite što se hvalim, ali sam siguran da ćete mi oprostiti samo ovaj jedan put.

Dozvolite mi da raščistim neke stvari:

Medijske manipulacije i promašene interpretacije: Nikada neće prestati da me začuđuje šta su sve u stanju neki reporteri da izmisle ne bi li imali priču. Ozbiljno. Svako ko me lično poznaje, zna da uvek imam poštovanja za druge. Priznajem da postoji loša krv u odnosima sa jednom osobom na ovom svetu, ali to je to. Nikada ne bih pljuvao svoje suparnike, niti ih umanjivao. Svako ko je bio na nekom mom predstavljanju medijima, zna koliko poštovanje gajim za Majkla Felpsa. Lako je provaliti iz kojih sve razloga mnogi novinari kupe zrna negativnosti i koriste ih da nahrane svoju maštu. Da li sam ja loš momak? Ne, ni blizu. Nemam kriminalni dosije, nikada nisam pravio probleme u školi, nikada se nisam potukao. Mogu da me mrze zbog protivljenja nekim stranim političkim potezima, ili zbog nekog vremena koje sam postigao, ali ja sam sve, samo ne buntovnik. Opušten sam sa svim svojim takmacima, čak i kada se sretnemo na sekund. Volim da mislim da sam vedar i komunikativan... ne mogu da shvatim koji bi razlog imali da me mrze.

Osvajanje srebrne medalje: Potpuno sam srećan i još uvek ne mogu da verujem da sam uspeo to da postignem. Ne šalim se... Težak je gubitak zlata, ali ja sam na sedmom nebu. Čestitam Felpsu i njegovom treneru Bobu Boumanu. Drago mi je da je trka bila zabavna za gledanje svima. A meni je zaista bila zadovoljstvo.

Podnošenje žalbe: Da, svi ste videli, malo mi je falilo da osvojim zlato, a ako mene pitate, sat ne laže. Nisam imao ništa sa podnošenjem žalbe, niti je to uradio moj trener Majk Botom. To je samo još jedan napad na mog trenera koji nikome u plivačkom sportu nije ništa zgrešio, osim što je trenirao strance (neamerikance), i dovodio ih do olimpijskih medalja. Moramo da razumemo da bi se svaki trener žalio ako postoji mogućnost greške, ali moram sve da razočaram, žalbu su podneli iz Olimpijskog komiteta i plivačkog udruženja. Nismo u fazonu „kiselo je grožđe“ i nismo „popizdeli“... Ako me pitate, ovo treba prihvatiti i nastaviti dalje. Nema ničega loše izgubiti od najvećeg plivača koji je ikada postojao.

I šta sada? LJudi, ovo je najveći trenutak u mom životu. Konačno sam postigao ono zbog čega sam tako naporno i dugo radio. Pustite me malo da uživam. Idem nazad u Beograd na godinu dana posle Olimpijade. Vreme je za pauzu i planirnje sledećeg izazova!“

Komentari

...pre svega , cestitke , I , kao i mnogi drugi , gledao sam trku nekoliko puta , gledao usporeno poslednja 2-3 metra ---NIKADA nisam video tako abnormalan finis . Ja imam razloga za sumnje i javno ih iznosim . Cavic je verovatno dobar momak , neka zivi sa svojom, savescu . Ako su moje sumnje neopravdane , neka mi oprosti .
I , predlazem Cavicu ad i sam vidi poslednje metrefinalne trke 4x100 slobodno , kada je poslednji francuz u stafeti prosto cekao da ga 3 metra zaostali Amer prestigne ---pa , ono je pateticno , gadi mi se !!!!!!
Osim toga , neka pusti snimke NBC od 9-15 avgusta i komentatora : " Ovo je prva zlatna medalja sutra za drugu ,. ....ovo je druga zlatna , sutra ce trecu ....itd "
Felps je najbolji plivac sveta , poonome sto samvideo zasluzuje 4 zlatne , 1-2 srebrne i 2-3 bronzane -----NE SVIH OSAM ZLATNIH !!!!!!!!!!A , ne moze to u Americi ---nikako !!!
mala sala : da je skakao sa 12 metara i tu bi smuvali 9-tu zlatnu ..

kako jednom rekoh, tebi i sunce izlazi po americkoj zaveri.
ako si toliko protiv amerike, pa sta radis ovde?
eno ti brate lepe serbije, tamo ces imati pristalica svojih "zavera" koliko hoces.

ne, tebi nevredi sto su francuzi lajali na sav glas kako ce da samelju amerikance ...
ne silke frame by frame foto finisha caviceve utrke nisu dovoljen ... poztoji ZAVERA ... idi bre jadan li si

nego sta je sta je sa Darom Torres, 41 godinu starom amerikankom koja je IZGUBILA ZLATO ZA JEDNU STOTINKU, ... uops zaverenici nisu dobro odradili poso u ovom slucaju ...

ej svakakvih budala na svetu

....lepse je biti , ljudskije ovo sto sam ja nego se potpisivati SIFROM.......KO JE TU KAKAV?????

Za M.Bjelica...
Ti bi svugdje kukao, i u Srbiji.Pa sta radis u New Yorku?
Trazis zavjere. Idi skoci u Hudson i ohladi se.
Usput ako je Cavic (koji je Amerikanac), zaostao jednu stotinku onda je i on koristio doping.
Zar ne?

Niko ne sme da kontrolise amerikance na doping kontroli postoji sporazum da americka vlada stoji iza svakog sportiste da ne uzima nedozvoljena sretstva,eto to stoji ...a ove igre su velika zabluda postoje samo za svetske mocnike,prodaja sporske opreme,razne reklame...a svaki kad se oprosti onda prizna da je uzimao doping al tad je sve proslo, bitno je da je prosetao njihovu zastavu na pobednickom krugu.