ponedeljak 18. april 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Oliveri polumaraton priprema za Svetsko prvenstvo

Oliveri polumaraton priprema za Svetsko prvenstvo

BEOGRAD - Najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić kaže da je Beogradski polumaraton, na kojem je zauzela treće mesto, predstavljao za nju odličan test u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Daeguu (Južna Koreja).
- Prošle godine, na šampionatu Evrope u Berlinu, bila sam peta. U toj sezoni imala sam dosta problema- podsetila je Jevtić i dodala da je za nju "vrlo bitno" što je današnju trku na 21 kilometar završila ispred velike rivalke - Kenijke Lidije Matate Nijeli.
Jevtić je napomenula da je i pre starta znala da će joj najžešću konkurenciju praviti takmičarke iz Etiopije.
- Znala sam da su izuzetno neugodne protivnice i da će mi biti teško da izađem na kraj sa njima, bez obzira na činjenicu što nisu često trčale polumaraton- rekla je Jevtić.
Pobednica Beogradskog polumaratona, Etiopljanka Reda Hitu Kiros, izjavila je da je do pobede došla lako i na vrlo ubedljiv način.
Kiros je nakon trijumfa naglasila da je u finišu trčala sama i dodala da nije imala dostojnu konkurenciju na ulicama Beograda.
Drugoplasirana, Etiopljanka Alemu Tedeleh Bekele, napomenula je da je sve do 16. kilometra trčala zajedno sa pobednicom.
- Nisam imala dovoljno energije za efektnu završnicu i zbog toga sam morala da se zadovoljim drugim mestom- zaključila je Bekele.