subota 17. decembar 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Srpski teniseri u Nišu protiv Švedske u 1. kolu Dejvis kupa

Srpski teniseri u Nišu protiv Švedske u 1. kolu Dejvis kupa

NIŠ- Konačno je rešena i ta dilema, u hali Čair moći se da se odigravaju najveći sportski događaji. Tako će  Dejvis kup reprezentacija Srbije dočekati selekciju Švedske u prvom kolu Dejvis kupa baš u NIšu iako je igranje tenisa, kao i odbojkaških utakmica bilo doveedeno u pitanje zbog niskog krova pomenute hale.   

Ipak sreća se osmehnula NIšlijama pa se specijalna delegacija elitnog svetsko tenisskog takmičenja otišla iz NIša veeoma zadovoljna viđenim,.

--  Hala Čair je prošla tehničku kontrolu i poseduje sve tehničke uslove za odigravanje meča Dejvis kupa između Srbije i Švedske", rekla je Prezih predstavnica Dejvis kupa 

Prvo kolo Dejvis kupa na programu je od 10. do 12. februara 2012. godine. Srbija će se na tvrdoj podlozi sukobiti sa Švedskom.

Prema zvaničnim propisima potrebno je da dvorana na sredini ima visinu od najmanje 12 metara, a “Čair” ima 9,7 metara, što nije dovoljno da bi mogli da se igraju mečevi  Dejvis kupa.

Ipak delegacija sastavljena od zvaničnika ovog takmičenja na licu mesta se uverila u uslovnost niške hale, koja je u potpunosti renovirana za predstojeće Prvenstvo Evrope  u rukometu...