sreda 17. novembar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Pižon vodi "orlove" na popravni protiv Bugarske

Pižon vodi "orlove" na popravni protiv Bugarske

SOFIJA - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović kaže da bi pobeda u današnjoj prijateljskoj utakmici protiv Bugarske bila veoma važna zbog vraćanja poljuljanog samopuzdanja reprezentativcima Srbije.

- Kao što sam i planirao, prijateljski duel u Sofiji iskoristiću za proveru mogućnosti debitanata koje sam pozvao. Međutim, niko ne voli da gubi utakmice, čak i kad su prijateljske, tako da za mene duel protiv izabranika Lotara Mateusa ima i takmičarski značaj- rekao je Petrović i dodao da ga više ne interesuje prošlost, već isključivo gleda u budućnost i meč protiv Bugarske.

Povrede standardnih reprezentativaca primorale su Petrovića da napravi izmene u timu, ali on  nije želeo da otkriva taktičke zamisli.

- Zbog povreda smo imali mnogo problema pred put u Bugarsku, pa zbog toga moram da napravim pomene u sastavu tima koji će sutra istrčati na teren, ali ne bih sad ništa da vam otkrivam. Nadam se normalnoj situaciji i očekujem da će sve proći u najboljem mogućem redu za našu selekciju- rekao je Petrović.

Domaće novinare zanimalo je mišljenje Petrovića o selektoru reprezentacije Bugarske Lotaru Mateusu i o kvalitetu ekipe.

- Lotar je odličan trener i veliki fudbaler koji ume da prenese znanje svojim igračima. Imate dosta dobrih igrača. Istakao bih Stilijana i Martina Petrova, koji su već standardni u vašoj selekciji, ali i Ivelina Popova, veoma kvalitetnog napadača. Očekujem kvalitetnu utakmicu u kojoj obe reprezentacije žele da poprave utisak iz prethodnih kvalifikacionih susreta- rekao je Petrović.

Duel na nacionalnom stadionu "Vasil Levski" biće 29. susret dve selekcije i svojevrsni revanš za meč kojeg su "orlovi" odigrali pre dve godine na stadionu Partizana i slavili sa 6:1.

Naša reprezentacija do sada je zabeležila 16 pobeda, Bugari su slavili na sedam mečeva, a pet je završno nerešenim rezultatom uz gol razliku 61:40 u korist reprezentacije Srbije.