sreda 17. novembar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Divac i Jeremic ozvaničili saradnju OKS i MIP

Divac i Jeremic ozvaničili saradnju OKS i MIP

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić i predsednik nacionalnog Olimpijskog komiteta Vlade Divac potpisali su danas Memorandum o sporazumevanju.

- Glavna tačka ovog Memoranduma je ustupanje našem Olimpijskom komitetu prostorija ambasade Srbije u Londonu, koja će za vreme trajanja Olimpijskih igara 2012. biti pretvorena u otvorenu srpsku kuću- izjavio je Jeremić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Jeremić je rekao da su Olimpijske igre "sajam" na kojem se predstavljaju države i izvanredna prilika za njihovu promociju.

- Ne postoji bolji način da se Srbija promoviše od pretvaranja prostorija ambasade u otvorenu srpsku kuću- kazao je on.

Jeremić je ocenio da je situacija na "svetskom tržištu teška" i da na njemu mogu da prođu samo najbolji i dodao da Srbija treba da bude ponosna na sportiste.

- Naši sportisti su državni resurs i naši najbolji ambasadori- rekao je Jeremić.

Divac se složio da su Igre šansa za promociju naše zemlje.

- Olimpijske igre su jedinstvena prilika za promociju kulture, ekonomije i sporta Srbije", rekao je Divac i dodao da se na takvim događajima otvaraju vrata našim najvećim potencijalima.

Predsednik OKS je izrazio nadu da će se i druge državne institucije i kompanije pridružiti zajedničkom putu ka "Londonu 2012".

Olimpijske igre u Londonu biće održane od 27. jula do 12. avgusta 2012. godine uz učešće oko 10.000 sportista iz skoro svih zemalja sveta.

Najveći svetski sportski događaj pratiće oko 6.000 akreditovanih novinara i prenosiće ga 230 televizijskih stanica.