petak 17. jun 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Udovičić saopštio spisak za fajnal-ejt Svetske lige

Udovičić saopštio spisak za fajnal-ejt Svetske lige

BEOGRAD - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić saopštio je spisak od 16 igrača na koje računa za završni turnir Svetske lige u Firenci.

Tokom turnira u Toskani selektor će moći da rotira 15 igrača.

Fajnal-ejt prestižnog takmičenja biće odigran od 21. do 26. juna, a državni tim Srbije se nalazi u A grupi sa selekcijama Italije, SAD i Kine.

"Zadovoljan sam dosadašnjim radom, prevashodno svešću igrača koji su pokazali inteligenciju i maksimalnim angažovanjem na treninzima uspeli da nadoknade nešto kasniji početak priprema od ostalih reprezentacija", kazao je Udovičić novinarima u Republičkom zavodu za sport, gde su se reprezentativci Srbije spremali za turnir u Italiji.

Selektor je poručio da će reprezentativci Srbije pokušati da odbrane zlatnu medalju osvojenu prošle godine u Nišu i tako obezbede vizu za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, čime bi "opuštenije" išli na Svetsko prvenstvo u Šangaju.

Selekcija koja osvoji zlato u Svetskoj ligi obezbediće direktan plasman na Olimpijske igre naredne godine, dok će se ostale reprezentacije boriti za jedno od prva tri mesta na Svetskom prvenstvu u Šangaju, od 15. do 31. jula, kako bi se našle u Londonu.
Spisak vaterpolista za Zlatnu ligu:
Slobodan Soro (Partizan) Marko Avramović (bez kluba), Živko Gocić (Solnok, Mađarska), Vanja Udovičić (Mladost, Hrvatska), Milan Aleksić (Partizan), Duško Pijetlović (Partizan), Slobodan Nikić (Pro Reko, Italija), Boris Vapenski (Vojvodina), Nikola Rađen (Partizan), Filip Filipović (Pro Reko, Italija), Andrija Prlainović (Partizan), Stefan Mitrović (Partizan), Gojko Pijetlović (Crvena zvezda), Branislav Mitrović (Ferencvaroš, Mađarska), Miloš Ćuk (Partizan) i Marko Petković (Budva, Crna Gora).