sreda 17. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Pižon: Karte ne otvaram

FUDBALERI CRVENE ZVEZDE ZAVRŠILI PRIPREME U ANTALIJI

Pižon: Karte ne otvaram

Moja krivica je za poslednje tri utakmice u isto toliko dana. Nije bilo svežine, posebno u poslednjem meču protiv Poljaka. Ali, nema veze, zato i služe pripreme. Krivo mi je samo što ja nisam birao protivnike. Za ovaj Liteks sam mislio da su neki Makedonci, a ovi Poljaci su baš jaki, kaže Zvezdin trener

ANTALIJA - Ko to kaže, ko to laže, Bugarska je mala... Možda baš Vladimir Petrović Pižon. Trener fudbalera Crvene zvezde zadovoljan je urađenim na dvonedeljnim pripremama u Antaliji. Šef struke "crveno-belih" kaže da mu je krivo što sam nije birao protivnike na pripremama u Turskoj i potvrdio da se prilično iznenadio rivalima.

- Nemam pritužbi na svoje igrače. Bili su disciplinovani, radili sve ono što sam od njih tražio. Muški su izdržali napore, prednjačili u profesionalnom odnosu - rekao je Vladimir Petrović i dodao:

- Moja krivica je za poslednje tri utakmice u isto toliko dana. Nije bilo svežine, posebno u poslednjem meču protiv Poljaka. Ali, nema veze, zato i služe pripreme. Krivo mi je samo što ja nisam birao protivnike. Za ovaj Liteks sam mislio da su neki Makedonci, a ovi Poljaci su baš jaki.

Osovina tima Crvene zvezde za prolećni deo se već zna. "Crveno-beli" bi trebalo da igraju u sistemu 4-3-3. Postoje dileme na sredini terena, a od novajlija ozbiljno su se nametnuli Mikić i Trifunović.

- Ne volim da izdvajam igrače, nije to moj stil. Imponuje mi što momci između sebe imaju disciplinu i što čine moćan kolektiv. Što se startnih 11 tiče, imam nekih malih dilema. Hajde da kažem finese će odlučiti. Karte protivnicima neću da otvaram, neka razmišljaju oni o nama. Za sistem nam je potrebno vreme, negde oko dve godine, da povežemo Sopot do kraja s nama i da odatle dobijamo kvalitetne igrače.

Fudbalsko prvenstvo Srbije počinje 27. februara, a kalendar je zgusnut, igraće se skoro svake srede i subote.
- Svaka utakmica za nas će biti interesantna i teška. Svi u našem prvenstvu vole da pobede Zvezdu i Partizan. Mečevi u Antaliji dolazili su posle velikih napora i rada na treninzima. Nismo jurili rezultat u Turskoj, već se spremali za utakmice koje nas čekaju u prvenstvu Srbije - zaključio je Pižon.
Zvezda je u Turskoj odigrala pet prijateljskih utakmica: Liteks 2:0, Slavija 1:0, Hirošima 1:1, Matersburg 0:1, Leh 1:3.