sreda 17. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Krajinović uplašio Federera

NAJTALENTOVANIJI SRPSKI TENISER TRENIRAO SA PRVIM IGRAČEM SVETA

Krajinović uplašio Federera

Federer je uvek bio i uvek će biti moj idol. On nije sa ove planete. Igrao sam s njim na sparingu i poveo sa 4:3; pa smo prekinuli trening. Nije smeo da završi (smeh). Ali to je bio trening, a meni je važno da sam stao na teren s njim, ispričao je Krajinović

Mladi srpski teniser Filip Krajinović ponovo je u Beogradu, gde učestvuje na Gemaks openu. Rođeni Somborac kao idola uvek ističe Rodžera Federera.
- Federer je uvek bio i uvek će biti moj idol. On nije sa ove planete.

Možete li da zamislite sebe u duelu s njim i koliko gemova biste mogli da mu uzmete?
- Igrao sam s njim na sparingu i poveo sa 4:3, pa smo prekinuli trening. Nije smeo da završi (smeh). Ali to je bio trening, a meni je važno da sam steo na teren sa njim - kaže Krajinović.

Da li ste i dalje u Americi, odnosno kampu Nika Boletijerija?
- Još sam tamo i zaista sam zadovoljan uslovima koje imam. Poslednjih šest, sedam turnira sam gubio u 1. kolu, ali sve u tri seta i mogu da kažem da nisam imao sreće. Trenutno se dobro osećam, fali mi malo snage i nadam se da ću na Gemaksu da popravim skor.

Od sad samo Krajinović

Na turnirima širom sveta Filip Krajinović u protokolu ima još jedno prezime - Pišković. Teniser objašnjava odakle drugo prezime.
- To je zato što tata ima dva prezimena, ali smo odlučili da to izbrišem. Ubuduće sam samo Krajinović.

Niko kao Nole

Filip kaže da za sada nema mnogo problema kada je u pitanju suprotni pol, ali i da je spreman na popularnost i sve što ona donosi.
- Kada su u pitanju devojke, pazim šta radim i ne zalećem se mnogo. To sam prepustio bratu Damiru (smeh), a ja igram tenis.
A ako vam se desi ono što se desilo Novaku Đokoviću i preko noći postanete opštepoznati i popularni?
- Spreman sam na to, ali do toga treba doći. To što je Nole uradio... Svaka mu čast. Ljudi uopšte nisu svesni šta je to. Pričaju loše kad izgubi, ali on je drugi u svetu i samo mi teniseri znamo šta je to i kakav je put dotle.

Kakve uslove imate u Beogradu i šta očekujete od turnira?
- Kao i većina igrača koji učestvuju na turniru boravim u hotelu Srbija i tu imamo sve ono što nam je potrebno. Ovde su sve dobri igrači, ali ja uvek gledam na četvrtfinale kao cilj. Mislim da imam igru i da mogu to da ostvarim. Računam da do kraja godine uđem u TOP 200.

Za deset dana postajete punoletni. Hoće li biti neke žurke?
- Došlo mi je da bih mogao u subotu do Sombora da rođendan proslavim sa drugovima malo ranije. Ako budem igrao finale, onda ću da pravim žurku u "Hajatu". Odmah posle finala bih slavio jer bih time zaista rešio mnogo problema. Ovogodišnji Gemaks je jedan od najjačih čelindžera koje sam ikad igrao. Kao da je ATP turnir, a nadam se da će to uskoro i da postane - kaže Krajinović, koji posle turnira u Beogradu turneju nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Idem na jedan fjučrs u SAD, a onda na turnire iz masters serije Indijan Vels i Majami. Posle toga ću se najverovatnije vratiti u Evropu. Više volim da sam u Evropi jer sam bliže kući, pa i ako izgubim na početku turnira, mogu da dođem na nekoliko dana do Srbije - kaže Krajinović.