sreda 17. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Jelena kaže biće opet prva

NAJBOLJA TENISERKA SRBIJE VERUJE U POVRATAK NA SVETSKI VRH

Jelena kaže biće opet prva

Verujem da će srpski teniseri ponovo biti najbolji na planeti. Jednom nam je to pošlo za rukom, a ubeđena sam da će se ponoviti slična situacija, kaže Jelena Janković

Srpska teniserka Jelena Janković je rekla na turniru u Dubaiju kako očekuje da ona, Ana Ivanović i Novak Đoković ponovo budu u vrhu svetskog tenisa. Naša najbolja teniserka i nekada prvi reket sveta nedavno se sa Floride preselila u Dubai, odakle planira povratak u sam vrh WTA liste.

- Verujem da će srpski teniseri ponovo biti najbolji na planeti. Za jednu malu zemlju kakva je Srbija velika je stvar da njeni teniseri zauzimaju vodeće pozicije na ATP i WTA listi. Jednom nam je to pošlo za rukom, a ubeđena sam da će se ponoviti slična situacija - rekla je Jelena Janković.

Ona je ove sezone napravila drastične rezove. Prvo je izgubila nekoliko kilograma, a zatim promenila trenera i vratila se pod trenersku palicu Nika Boletijerija.
- Izgubila sam nekoliko kilograma i sada se osećam mnogo spremnije na terenu. Takođe, mnogo sam radila na svojoj tehnici i nadam se da će vrlo brzo stvari doći na svoje mesto. Mnogo mi znači i što ponovo treniram pod vođstvom Nika Boletijerija. On je odličan stručnjak i prati moj rad još kada sam bila klinka - objašnjava srpska teniserka.
 
Jelena Janković kaže da namerava da ove sezone konačno osvoji titulu na jednom grend slem turniru, kako bi dokazala i sebi i drugima da je i dalje igračica za velike uspehe.
- Ne osećam se loše što nisam osvojila nijedan grend slem turnir. Na samo jednom turniru sam pobedila sve teniserke koje su osvajale grend slemove. Nadam se da će uskoro doći dan kada ću osvojiti jedan od četiri najveća turnira na planeti. Ne da bih nekom dokazivala nešto, već da bih sebi dokazala da mogu da učinim velike stvari - poručila je Jelena, koja je posle velike borbe u drugom kolu sa 2:1 pobedila Francuskinju Arvane Rezai.