utorak 16. decembar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Čavić za izbegavanje

PRVI ČOVEK SRPSKOG PLIVANJA HVALI UČINAK NAŠIH PLIVAČA NA EP U RIJECI

Čavić za izbegavanje

Amerikanac Felps je svestan ko mu je najveći konkurent i nisam siguran da želi da izgubi trku

Predsednik Plivačkog saveza Srbije Dušan Dimitrijević kaže da ne veruje da će Majkl Felps izaći na crtu Miloradu Čaviću na Svetskom prvenstvu u Rimu sledeće godine u disciplini 100 metara delfin. On smatra da će Felps izabrati discipline u kojima će biti dominantan, a to sigurno nije trka u kojoj će mu protivnik biti najbolji srpski plivač.
- Lično verujem da Majkl Fepls neće izaći na crtu Miloradu Čaviću na 100 metara delfin na Svetskom prvenstvu u Rimu sledeće godine. Postoji više razloga zbog čega tako mislim, prvo on je osvajač osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, i njega je sada teško motivisati da ponovi rezultat iz Pekinga. Amerikanac je svestan da mu je naš plivač trenutno najveći konkurent i nisam siguran da Felps želi da izgubi trku, već će izabrati discipline u kojima će biti dominantan, jer posle toliko osvojenih odličja niko nije spreman da prepusti pobedničko postolje nekom drugom - smatra Dimitrijević.
Prvi čovek našeg plivanja ističe da je Čavić na Evropskom prvenstvu u Rijeci prvo plivao za sebe, pa tek onda za svoju državu.
- On je prvo plivao za sebe, pa tek onda za Srbiju. Tako da ne verujem da će ovi novi uspesi Čavića promeniti odnos države prema njemu, odnosno da će napokon imati normalne uslove za pripreme.
Podržavam predlog ministarke za sport i omladinu Snežana Marković-Samardžić da lokalna samouprava vodi računa o bazenima na lokalu, a da država napravi jedan trenažni proces u kome će pripreme obavljati vrhunski plivači.
Dušan Dimitrijević prezadovoljan je rezultatima Čavića na Evropskom prvenstvu u Rijeci, iako je u pripremnom periodu prolazio kroz razne poteškoće.
- Odličan rezultat, s obzirom na to kroz kakve teškoće je prolazio u pripremnom periodu. To je posebno pokazao u disciplini na 100 metara delfin, gde je od samog starta bio dominantan. Siguran sam da bi i na 50 metara delfin stigao do zlata da nije imao loš start gde je izgubio dragocene sekunde - zaključio je Dimitrijević.

Komentari

Kako te bre Dimitrijevicu nije sramota da vise blatis naseg velikog CAVICA "on je prvo plivao za sebe pa tek za svoju drzavu"sramota velika treba da ste zahvalni sto uopste pliva za nas ali decko je veliki SRBENDA urazumi to a ne kao vi sto sedite i primate ogroman novac pa vasa deca studiraju u SAD,ENGLESKOJ ... i ostaju da zive dok je on napustio i dosao u SRBIJU da zivi i pliva za njoj zato ti preporucujem da odmah das ostavku na svoju funkciju hvala ZEKA NISLIJA

Mislim da je nash plivachki savez izuzetno doprineo Miloradovim uspesima. Narochito se zalagao g. Dimitrijevic koji nocima nije spavao organizujuci sponzore, trudeci se da omoguci vrhunske uslove za rad g. Cavicu a i ostalim nashim plivacima. Chuo sam da je chak i teracere jurio ne bi li ubrzao radove na novim bazenima shirom Srbije a jedan beogradski urusheni bazen je i sam popravljao veruci se na krov ne bi li podupro grede za nove rogove... Nashem trofejnom plivanju je obezbedjena svetla buducnost sa takvim ljudima na diku nasheg sporta i nacije... Bravo!