utorak 16. novembar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Evrokup: Hemofarm na noge Bešiktašu i Ajversonu

Evrokup: Hemofarm na noge Bešiktašu i Ajversonu

VRŠAC - Prvu utakmicu u Evrokupu jedini predstavnik Srbije u tom takmičenju vršački Hemofarm odigraće u utorak u Istanbulu protiv košarkaša Bešiktaša.

Žreb nije bio naklonjen Vrščanima, jer pored predstavnika Srbije i Turske, u grupi B su još francuski Asvel i nemački Getingen, tako da će borba za prva dva mesta koja vode u drugi krugu takmičenja biti izuzetno teška i zanimljiva.

Bešikaš u Evrokup ulazi sa velikim ambicijama, o čemu svedoči i potpisivanje ugovora sa velikom NBA zvezdom Alenom Ajversonom.

- Svaki početak je težak i jako važan. Na startu nas očekuje ekipa Bešiktaša, koja je pojačanjima najavila da ima visoke ciljeve. Dolazak Ajversona je veliki motiv za njih, ali i za nas", rekao je kapiten Hemofarma Miljan Pavković.

Banaćane će u Istanbulu sigurno dočekati paklena atmosfera, pogotovo zbog debija Ajversona, ali i izuzetno dobar sastav domaćeg tima.

- Možda je dobro što sa Bešiktašem igramo u prvom kolu, jer Ajverson sigurno još nije mogao da se uklopi u tim i privikne na evropsku košarku. Tu šansu treba da iskoristimo- rekao je Pavković.

Najbolj igrač Hemofarma na početku sezone Milan Mačvan kaže da će utakmica u Istanbulu biti prilika da se ekipa iskupi za veoma lošu igru i poraz na gostovanju u Zagrebu u poslednjem kolu NLB lige.

- Od početka sezone smo mnogo popravili igru i pokazali da možemo da se nosimo sa velikim rivalima. Malo nas je poljuljao ovaj poraz od Zagreba, stvarno smo igrali jako loše, tako da očekujem da će tim pozitivno reagovati na sugestije trenera i da ćemo protiv Bešiktaša odigrati mnogo bolje- rekao je Mačvan.