ponedeljak 16. novembar 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Proći ćemo Dance

PARTIZAN VERUJE DA I U DANSKOJ MOŽE TRIJUMFOVATI

Proći ćemo Dance

Na krilima iznenađujuće pobede nad danskim Svenborgom 28:24 (12:10) u 3. kolu EHF Kupa, rukometaši Partizana pred revanš meč 22. novembra ističu da su spremni za prolazak u narednu rundu takmičenja. Malo ko je očekivao da će odlični tim Svenborga biti poražen u Beogradu, ali trećeplasirani tim u danskoj ligi ispraćen je kući sa minusom od četiri gola.
Ruku na srce, to u rukometu i nije neka velika prednost, ali igrač Partizana Ilija Abutović ističe da je pobeda došla posle dobre pripreme za susret sa Dancima i kao posledica toga što je ekipa „ispoštovala sve što je bilo dogovoreno“.
- Nadam se da ćemo i u revanšu da ponovimo dobru igru u odbrani i pozitivan rezultat. To znači da verujem da možemo da prođemo u naredni krug takmičenja - rekao je Abutović.
Trener Partizana Saša Bošković imao je mnogo zamerki na sudijske odluke tokom meča, a jednom prilikom desila se i nesvakidašnja situacija kada je strateg crno-belih gestikulirajući sudijama nehotice srušio svog kolegu sa klupe Svenborga Gudmundura Gudmunsena.
- Mi smo priželjkivali pobedu i potajno se nadali da možemo do nje. Želeli smo pre svega da pružimo otpor veoma dobroj ekipi Svenborga.
Trener gostiju, naravno, nije bio zadovoljan ishodom utakmice, a za revanš pred svojim navijačima najavio je veliku borbu.
- Veoma sam razočaran. Mislim da će naredna utakmica biti teška i interesantna - rekao je Gudmunsen.