ponedeljak 16. novembar 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Bambi je „kriv“ za trijumf

MEDIJI NA OSTRVU VELIČAJU IGRU REPREZENTACIJE SRBIJE, POSEBNO ZORANA TOŠIĆA

Bambi je „kriv“ za trijumf

Zadovoljstvo zbog pobede je evidentno, ali smo svesni činjenice da su domaćini imali nekoliko solidnih prilika za pogodak, kao i da su tokom čitavog meča igrali brže od Antićevih izabranika

Dok mediji u Velikoj Britaniji posle pobede Srbije nad Severnom Irskom rezultatom 1:0 (0:0) pišu hvalospeve na račun „orlova“, a naročito veličaju nastup Zorana Tošića, selektor Radomir Antić nije sasvim zadovoljan igrom u odbrani i tvrdi da je i sreća imala velikog udela u trijumfu „crvenih“!

Na prvoj proveri nacionalne selekcije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi Srbi su Severnim Ircima očitali lekciju iz fudbala nasred Vindzor parka, mišljenje je gotovo svih medija na Ostrvu. Tajms iz Belfasta piše da Srbija poseduje igrače ekstra klase, a tamošnji stručnjaci posebno izdvajaju igru Zorana Tošića. Prema njihovom mišljenju, Bambi, fudbaler Mančester junajteda, koji se bori da dobije pravu šansu u ekipi Aleksa Fergusona, bio je učesnik i najčešće začetnik svih akcija iz kojih je Srbija stvarala dobre prilike, ali i dala jedini gol.

- Najvažnije je da smo uradili baš ono što nam je selektor rekao pre meča. Forsirali smo pas igru i nismo ulazili u trku sa Ircima. Presrećan sam zbog pobede. Za mene je svaki meč novo dokazivanje, bilo da je u pitanju klub ili nacionalni tim. Ferguson zna šta radi i ja ću strpljivo čekati svoju šansu, jer u Junajted se dolazi samo jednom - kazao je Bambi.

Međutim, u taboru naše selekcije utisci iz ovog duela su nešto drugačiji od medija u Severnoj Irskoj. Naravno, svi su zadovoljni zbog trijumfa, ali su svesni činjenice da su domaćini imali nekoliko solidnih prilika za pogodak, kao i da su tokom čitavog meča igrali brže od Antićevih izabranika.

Selektor „orlova“ kaže da je u subotu uveče u Belfastu bilo određenih problema u igri, naročito u defanzivi.
- Imali smo par problema u odbrani i mnogo sreće da pobedimo. Irci su igrali veoma brzo, stvarali prilike za pogodak, pa su šanse za pobedu bile 50:50. Važno je da smo ostvarili trijumf, ali i uvideli nedostatke, koje ćemo ispraviti u narednim mečevima - rekao je Antić.

Selektor reprezentacije iskoristio je prvi prijateljski meč na Ostrvu da isproba još neke taktičke varijante i da proveri igrače koji u kvalifikacijama nisu imali dovoljno prilike da igraju.