utorak 16. oktobar 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Duško Vujošević: Partizan je potpuno nezaštićen

Duško Vujošević: Partizan je potpuno nezaštićen

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je danas da bi podrška navijača mnogo značila mladom timu koji bi pred punim tribinama mogao da prevaziđe trenutne mogućnosti.

"U Pioniru nikome nije lako da igra. Ostalo je još 700 karata u prodaji i ubeđen sam da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta. To ekipi puno znači, pa može da prevaziđe trenutne mogućnosti", rekao jeVujošević na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, CSKA je ove godine obezbedio budžet i tim sa kojim pretenduje na titulu u Evroligi.

"Oni će sigurno biti oprezni, ali i maksimalno motivisani. Početak je sezone i ekipe još nisu razigrane. Međutim, ubeđen sam da će poznavaoci košarke uživati", rekao je Vujošević.

On je dodao da Partizan ima "mlad tim" i da se oscilacije u igri događaju, ali i da će pobede biti veće iznenađenje nego porazi.

"Materijalna situacija je katastrofalna. Znam da je nepristojno u ovako siromašnoj zemlji kukati, ali ja to ne bih radio da imamo para. Bez političkog mentorstva ne mogu da se prave velike stvari. Partizan je potpuno nezaštićen", rekao je Vujošević.

Kapiten crno-belih Vladislav Lučić ocenio je da njegov tim očekuje teška utakmica u Evroligi.

"CSKA svake sezone ima velike ambicije. Naš tim je mlad, mnogi će odigrati prvu evroligašku utakmicu na domaćem terenu. Pozitivan rezultat bi bio iznenađenje, jer je CSKA favorit", rekao je Lučić.

On je dodao da se nada da će njegovi igrači tremu iskoristiti da budu maksimalno motivisani u meču koji sledi. Partizan i CSKA do sada su odigrali 15 mečeva, a beogradski tim zabeležio je četiri pobede.