utorak 16. septembar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Hoćemo evropski fudbal u Humskoj!

Trener Partizana Slaviša Jokanović i vezista Zoran Tošić jedinstveni

Hoćemo evropski fudbal u Humskoj!

Naš cilj je jasan - želimo ove godine da gledamo evropski fudbal na našem stadionu. Temišvar je ozbiljan protivnik i svakako nam neće biti lak zalogaj, kaže Jokanović

Uspehe na startu Superlige Srbije u kojoj posle četiri kola jedini imaju stoprocentni učinak, fudbaleri Partizana su ostavili iza sebe i u potpunosti se posvetili pripremama za put u Temišvar, gde ih u četvrtak uveče (19.45) očekuje duel sa tamošnjim klubom u okviru kvalifikacija za Ligu Kupa UEFA.
Trener „crno-belih“ Slaviša Jokanović smatra da je njegova ekipa spremna da pruži maksimum i da ima dovoljno kvaliteta da se suprotstavi dobroj i organizovanoj ekipi iz Rumunije.

- Naš cilj je jasan - želimo ove godine da gledamo evropski fudbal na našem stadionu! - uverava Jokanović koji, ipak, nije štedeo komplimente na račun rumunskog tima: - Temišvar je ozbiljan protivnik i svakako nam neće biti lak zalogaj. Rumuni znaju da se takmiče i imaju poseban karakter. Deluju snažno i organizovano na terenu, kao ekipa koja uvek ide na dobar rezultat. Upravo protiv takvih timova je najteže igrati, s obzirom na to da su zbog stila igre uvek odlično fizički pripremljeni.

Ako neko dobro poznaje ekipu Temišvara, onda je to srpski reprezentativac Zoran Tošić. Partizanov „Bambi“ je protiv rumunskog kluba odigrao dve utakmice u vreme dok je nosio dres Banata.

- Bio sam iznenađen igrom Temišvara kada sam nastupao za Banat, ali s obzirom na igrački potencijal koji mi imamo, verujem da u Rumuniji možemo da ostvarimo dobar rezultat. Pošto smo propustili šansu da izborimo učešće u Ligi šampiona, naš osnovni cilj sada je plasman u Ligu Kupa UEFA - poručuje Tošić.
„Crno-beli“ će još danas trenirati na svom stadionu, a u sredu putuju u Temišvar, gde će trener Jokanović imati poslednju priliku da izbalansira tim. Kako sada stvari stoje, kormilar Partizana sigurno neće moći da računa na iskusnog napadača Veljka Paunovića, kome je pukao mišić na subotnjoj utakmici protiv Borca, dok su svi ostali igrači zdravi i spremni.