utorak 16. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Lukić: Meni nije zgodno pretiti

PREDSEDNIK "CRVENO-BELIH" FUDBALERA ISTIČE DA SE JEDINO PLAŠI NEUSPEHA

Lukić: Meni nije zgodno pretiti

Nemam strah. Ne zato što sam veliki i jak, već zato što se jedino plašim neuspeha. Samo toga se bojim, a ne da će me, da izvinite, neko šutnuti u guzicu i oterati iz Zvezde, kaže prvi čovek "crveno-belih", napominjući da će klub na sudu u svemu podržati svoju legendu Dragana Džajića

ANTALIJA - Vladan Lukić, predsednik FK Crvena zvezda, kaže da će ponovo stati uz Dragana Džajića pošto se uverio kroz papire da bivši prvi čovek "crveno-belih" nije ni za jedan dinar oštetio svoj klub. Najavljen je i dolazak generalnog sponzora i zaustavljen je rast duga, a Lukić je s ponosom istakao da ekipa ima hrabrost i kvalitet da dođe do cilja - duple krune.

Ništa bez "delija"

Kakav je odnos s navijačima?
- Moje relacije s njima su normalne, jer i sam imam staž na severnoj tribini. "Delije" su podređene klubu i rezultatu. Neću se dodvoravati navijačima, ali njihova podrška nam mnogo znači i da nje nije bilo, ne bismo bili na poziciji koju sada zauzimamo u prvenstvu.

Kako će Crvena zvezda da se postavi u završnici sudskog procesa protiv Dragana Džajića?
- Definitivno, naš stav se po tom pitanju ne menja! Vaspitani smo kao zvezdaši, a Džajić je velikan Crvene zvezde. Svi u klubu duboko verujemo u pravednost borbe koju on vodi, ali isto tako ne sumnjamo u naše pravosuđe - rekao je Vladan Lukić.

Zašto je samo vaše rukovodstvo zvanično stalo uz Džajića, dok ostala pre vas to nisu učinila?
- U našim klupskim papirima ne postoji nijedan dokaz da je Dragan Džajić oštetio Crvenu zvezdu. Da li je oštećena država, to ne znamo. Uz Džajića smo 100 odsto. Borićemo se za svakog našeg čoveka i nećemo dozvoliti da nam kuća ostane pusta.

Pominjani su razni pritisci, da li vam je prećeno zbog toga što pričate u javnosti?
- Meni nije zgodno pretiti, jer ja nemam strah. Ne zato što sam veliki i jak, već zato što se jedino plašim neuspeha. Samo toga se bojim, a ne da će me, da izvinite, neko šutnuti u guzicu i oterati iz Zvezde.

Kakva je situacija s dugom kluba od 17 miliona evra?
- I samo zaustavljanje rasta duga je velika stvar. Sve ono što smo planirali po pitanju finansija smo i uradili. Veliki minus ne može odmah da se izbriše. Budžet smo spustili na određenu granicu, pregovaramo s igračima i trenerima kojima se duguje... Dugovi kod ranijih uprava su rasli jer se njima niko nije bavio, a mi tako nećemo da radimo.

Da li će Crvena zvezda konačno dobiti generalnog sponzora?
- Ozbiljne stvari ne mogu da se reše preko noći. Još malo strpljenja. Mogu vam reći da ne bi bilo neočekivano da do početka prolećnog prvenstva dobijemo generalnog sponzora.

Kako vidite ekipu Zvezde pred start Superlige Srbije?
- Samo hrabri i kvalitetni stižu do cilja, a mi smo takvi. Došao sam u Tursku da bih bio s ekipom, živeo s njima, osetio ih, pokazao im da ih u svemu podržavam.

Mogu li pojačani Partizan i Vojvodina da vam pomrse račune?
- Liga je jaka, konkurencija dobra, ali verujem u svoju ekipu. Zvezda će sigurno biti uključena u trku za osvajanje trofeja. Mislim da imamo najbolji tim u ligi, jer da nije tako ne bismo bili prvi na tabeli.

Koliko je realan ulazak u Ligu šampiona?
- Nije realno sebi postaviti prioritet ulaska u Ligu šampiona, ali isto tako nije ni nemoguće ući u to takmičenje. Mislim da ćemo sigurno zakačiti Evropu ove sezone, samo je pitanje hoće li to biti Liga šampiona ili Liga Evrope - konstatuje Vladan Lukić.

Komentari

Dakle neverovatno kakve konfuzne komentare daju ljudi na odgovornim funkcijama u Srbiji. Kakve veze gdine Lukicu ima to sto ste vi vaspitavani kao zvezdas, sa procesom u kome je branjenik Dragan Dzajic? Kako smete da dajete izjave koje mogu da uticu na tok procesa - npr. vi ste utvrdili da klub nije ostecen ni za dinar? Kako? Drzava je kazete mozda ostecena, vi u to ne ulazite, ali Dzajica, svejedno, bezuslovno podrzavate. Branicete svakog svog coveka. Od koga? Od pravde, sudstva i drzave mozda?

Kad je u podnaslovu zadnjica, od ostatka intervjua se nije moglo vise očekivati ...