sreda 15. jun 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > STOJAKOVIĆ: NIKO NIJE VEROVAO U DALAS

STOJAKOVIĆ: NIKO NIJE VEROVAO U DALAS

DALAS – Nekoliko stotina navijača Dalas Maveriksa sačekalo je nove šampione NBA lige na aerodromu u ponedeljak, dok se za danas najavljuje parada kroz grad koji je posle 11 godina dočekao titulu neke od lokalnih franšiza.

Popularni Mevsi su posle 31 godine igranja u NBA ligi ugrabili svoj prvi prsten pobedom nad Majamijem od 4:2 u finalnoj seriji čime su u grad doneli prvi trofej posle 1999. godine kada su hokejaši Dalas Starsa osvojili NHL ligu.

Predvođeni vlasnikom Markom Kjubnom i MVP igračem finala Dirkom Novickim, košarkaši Dalasa prošetali su trofeje po aerodromskoj pisti gde su ih na oko 30 stepeni Celzijusa navijači čekali nekoliko sati.

Mediji prenose da su iz kluba dobili šture informacije vezane za pobedničku paradu po gradu koju je Kjuban rekao da će platiti iz svog džepa, ali svakako treba očekivati mnogo naočara za sunce jer su se Mevsi žestoko “otkinuli” u nedelju na Floridi kada im je vlasnik iznajmio lokal u Majamiju.

“Mi smo svetski šamponi i to sada niko ne može da nam oduzme. To sjajno zvuči”, rekao je Dirk Novicki koji je sekund pre kraja finala u Majamiju pobegao sa parketa.

Nemački reprezentativac igrao je finalnu seriju sa upalom sinusa, povišenom temperaturom, kijavicom i povređenim prstom, a na kraju nije mogao da sakrije suze zbog čega je zbrisao u svlačionicu.

“Želeo sam taj trenutak samo za sebe jer sam se rasplakao kao dete. Nisam čak hteo ni da izađem da primim MVP trofej, ali su me saigrači naterali”, rekao je Novicki.

Američki mediji su veliku pažnju posvetili iskusnijim igračima Dalasa poput Kida, Novickog, Meriona ili Terija, a neizbežan je bio i Peđa Stojaković kome je klub ponudio saradnju zimus nakon što je srpski as napustio ekipu Toronta.

Limitiran brojnim povredama leđa i nogu u poslednjih par godina, iskusni šuter je ipak izvukao par trikova iz rukava, dok je medijima priznao da nije očekivao ovakav epilog kada je u januaru potpisao ugovor.

“Da budem iskren, nikada nisam sanjao da ću zaigrati za šampionski tim. Mnogi su bili iznenađeni kada sam izabrao Dalas, a u to vreme niko nam nije davao prevelike šanse. Ja sam video da je ovo sredina kojoj bih mogao da pomognem i mislim da se to isplatilo i meni i klubu”, rekao je Stojaković.

Ključne reči: