četvrtak 15. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Suspendovan stadion Crvene zvezde

Suspendovan stadion Crvene zvezde

BEOGRAD - Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je danas da pokrene postupak protiv Crvene zvezde zbog incidenta na jučerašnjoj kup utakmici protiv OFK Beograda, kada je jedan navijač teško ranjen iz vatrenog oružja.
Istovremeno je odlučeno da do okončanja disciplinskog postupka Crvena zvezda neće moći da igra na svom stadionu.
U saopštenju komisije se navodi da će, s obzirom na težinu prekršaja, disciplinski postupak biti vođen po hitnom postupku, uz striktno poštovanje svih važećih propisa Fudbalskog saveza Srbije.

Do incidenta je došlo na severnoj tribini "Marakane", tokom drugog poluvremena utakmice polufinala LAV kupa Srbije u kojoj je Crvena zvezda pobedila OFK Beograd sa 1:0.
- Crvena zvezda će učestvovati u disciplinskom postupku i spremni smo da pred nadležne organe FSS iznesemo sve argumente i dokaze da smo u organizaciji utakmice postupili u skladu sa zakonom i propisima. Svesni smo težine incidenta i spremni da doprinesemo rasvetljavanju istog - rekao je agenciji Beta portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski.
Suspenzija stadiona odnosi se na utakmice u svim takmičenjima.
 - Želimo da verujemo da će komisija raditi bez pritisaka i da eventualna kazna koja se priprema neće poremetiti regularnost takmičenja i omesti naš klub da ostvari dobre rezultate. Na kraju, apelujemo da se spreče pokušaji zloupotrebe ovog krivičnog dela u želji da se preko ovog slučaja porazi Crvena zvezda, kad nas već nisu porazili na terenu - istakao je portparol "crveno- belih".
Povređeni navijač Crvene zvezde, Igor Prelić (21) odmah sinoć je prebačen u Klinički centar sa povredama grudnog koša i unutrašnjih organa, a njegovo stanje danas je stabilno.