četvrtak 15. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Rvačka selekcija Srbije otputovala na EP u Baku

Rvačka selekcija Srbije otputovala na EP u Baku

BEOGRAD- Reprezentacija Srbije u rvanju putuje danas u Baku, gde će do 19. aprila učestvovati na prvenstvu Evrope u grčko-rimskom stilu.
Našu reprezentaciju čine Kristijan Fris (do 55 kg), Davor Štefanek (do 60 kg), Aleksandar Maksimović (do 66 kg), Petar Balo (do 84 kg) i Radomir Petković (do 120 kg).
Potpredsednik Rvačkog saveza Srbije i vođa puta Rajko Baltić istakao je da su obezbeđeni svi uslovi za uspešan nastup naše reprezentacije u glavnom gradu Azerbejdžana.
- Ekipa je potpuno obezbeđena, kada su u pitanju uslovi za put i smeštaj. Nadam se da će Baku biti srećan našim momcima i da će ostvariti zapažen rezultat, jer verujem u kvalitetan rad stručnog štaba - rekao je Baltić.
Predsednik RSS Željko Trajković napomenuo je da je Savez učinio sve što je bilo u njegovoj moći kako bi reprezentativci bili što bolje pripremljeni za šampionat Evrope.
- Kako se Olimpijske igre u Londonu približavaju, očekivanja su nam sa svakim takmičenjem sve veća. Nije tajna da se nadamo bar jednoj medalji na Olimpijskim igrama - poručio je Trajković.
Selektor Milorad Dokmanac napomenuo je da su "uloženi nadljudski napori" kako bi se takmičari spremili za prvenstvo Evrope, koje je po njegovom mišljenju "jedna od stanica" ka Olimpijskim igrama u Londonu.
- Na Igrama u Londonu očekujemo da naše rvanje zablista. Ne treba pričati mnogo o ovim momcima, jer njihove brojne evropske i svetske medalje govore same za sebe - istakao je Dokmanac.
Trener Sreten Damjanović napomenuo je da su reprezentativci "odlično pripremljeni" i da sada "sve zavisi od sportske sreće".