četvrtak 15. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Palma nije mešao politiku i sport!

REPREZENTACIJA SRBIJE NEĆE TRPETI POSLEDICE ZBOG IZJAVE ČELNIKA JAGODINE

Palma nije mešao politiku i sport!

Oni su javne ličnosti i potpuno je razumljivo što njihove izjave ostavljaju trag i daleko se čuju. Međutim, mi u Savezu nikada nismo imali nikakav pritisak od strane političara i sa te strane zaista nema problema, kaže gen sek FSS Dragan Laković

Izjava gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme, koji je rekao da Jagodinci nisu uspeli da pobede Crvenu zvezdu jer su "crveno-beli" imali pomoć sudija, ipak neće ugroziti učešće selekcije Srbije na predstojećem Mundijalu. Prema rečima generalnog sekretara FSS Dragana Lakovića, izjava srpskog parlamentarca se tretira isključivo kao mišljenje jednog navijača i da Savez nema nikakve pritiske od strane političara. On još kaže kako je razumljivo da izjave javnih ličnosti izazivaju veliku pažnju, ali da ih ne treba poistovećivati sa pritiscima.

Karadžić u Londonu uči engleski

Predsednik FSS Tomislav Karadžić je bio nedostupan za komentar, budući da se nalazi u Londonu, gde usavršava engleski jezik i po ceo dan je na časovima.
- Žao mi je što ne mogu sada da pričam, ali upravo mi počinje nastava, koja će potrajati do večeras, osim ukoliko ne pobegnem sa časa - rekao je kroz smeh Tomislav Karadžić pre nego što je prekinuo vezu.

- Sasvim je normalno da među političarima postoji veliki broj onih koji navijaju za Jagodinu, Partizan, Crvenu zvezdu, Napredak ili neki drugi klub. Oni su javne ličnosti i potpuno je razumljivo što njihove izjave ostavljaju trag i daleko se čuju. Međutim, mi u Savezu nikada nismo imali nikakav pritisak od strane političara i sa te strane zaista nema problema. Na tu i tome slične izjave treba gledati isključivo kao na izjave nekog navijača ili simpatizera i nikako drugačije - kaže generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Dragan Laković.
Podsećanja radi, Dragan Marković je pre neki dan na konferenciji za medije rekao kako će Jagodina uspeti da savlada Crvenu zvezdu, ali tek onda kad timu sa "Marakane" ne budu pomagale sudije. Kako Palma ima jake pozicije u srpskom parlamentu, u prvi mah se učinilo da njegova izjava predstavlja grubo kršenje propisa FIFA po kojima državni organi ne smeju da se mešaju u rad Saveza. Međutim, i sam Marković je rekao da je sve što je izrekao na pomenutoj konferenciji pričao u svojstvu navijača, pa selektor Radomir Antić i srpski reprezentativci neće imati nikakvu smetnju da u Južnoj Africi pokažu koliko znaju.