četvrtak 15. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Nemanja Bjelica na skeneru Barselone

ŠPANSKA MARKA U SUPERLATIVIMA PIŠE O KRILU "CRVENO-BELIH"

Nemanja Bjelica na skeneru Barselone

Prija kad te traži tako veliki tim. Zna se šta su oni u evropskim okvirima i siguran sam da je san svakog igrača da zaigra u Barseloni. Ipak, ja sam u ovom trenutku posvećen igrama u Zvezdi

Toliko je dobar da ga traže najbolji klubovi Evrope! Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Bjelica mogao bi sledeće sezone da zaigra za Barselonu. Španska Marka u superlativu piše o talentovanom igraču, a to nije moglo da primakne čelnicima Katalonaca koji bi u svojim redovima želeli da vide košarkaša "crveno-belih".
Nemanja Bjelica kaže da ništa ne zna na tu temu, ali da mu u svakom slučaju imponuje da je za njega zainteresovan jedan od najboljih klubova u Evropi.

Forumaši našli centra Zvezdi
KK Crvena zvezda nalazi se u vrlo teškoj situaciji, a nedostatak centra već dugi niz godina jedan je od najvećih problema kada je reč o sastavu tima. Navijači 'crveno-belih' na nezvaničnom forumu stoga su otvorili temu 'skauting' kako bi pomogli klubu da pronađe prava pojačanja. Pažnju je na sebe visinom skrenuo Marko Dujković (226 cm), o kojem se za sada vrlo malo zna, osim da je u SAD učestvovao na turniru koji služe da koledž treneri na delu vide igrače koje bi hteli da angažuju.  Dujković je, zajedno sa Đanijem Stavrijanidisem, igrao za „Amerikan internešnl" (American International) iz Ešvila na pripremnom turniru početkom ove godine.

 


- Stvarno nisam upoznat sa interesovanjem Barselone, ali u svakom slučaju prija kad te traži tako veliki tim. Zna se šta su oni u evropskim okvirima i siguran sam da je san svakog igrača da zaigra u takvom klubu. Ipak, ja sam u ovom trenutku posvećen igrama u Zvezdi i da sa njima ostvarim što bolji rezultat u Superligi. Ne želim da se opterećujem takvim stvarima, kada dođe vreme, pričaćemo na tu temu - kazao je Bjelica.
Španska Marka napominje da su čelnici Barselone svesni da se tim sa Malog Kalemegdana nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, što im u velikoj meri olakšava da otkupe ugovor Bjelice. Oni takođe biranim rečima opisuju Nemanjine prednosti, njegov izuzetan pregled igre i mogućnost da igra na bukvalno svakoj poziciji u timu. Upravo su fizičke predispozicije i tehnička obučenost privukle skaute Barselone da ga preporuče prvim ljudima Katalonaca.