četvrtak 15. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Na Svetskom kupu u Pekingu 11 srpskih strelaca

Na Svetskom kupu u Pekingu 11 srpskih strelaca

BEOGRAD - Selektor najboljih srpskih strelaca Zoran Stojiljković odredio je danas 11 reprezentativaca koji će od 16. do 24. aprila u Pekingu učestvovati na drugom Svetskom kupu u 2010. godini.
Na olimpijskom strelištu u Pekingu očekuje se učešće više od 800 takmičara, a srpske strelce će predvoditi evropska šampionka u gađanju vazdušnom puškom Andrea Arsović.
Pored nje, puškom će gađati Stevan Pletikosić, Nemanja Mirosavljev, Dragan Marković i Milenko Sebić, odnosno Aranka Binder i Ivana Maksimović.
U gađanju malokalibarskim i vazdušnim pištoljem takmičiće se Jasna Šekarić i Zorana Arunović, odnosno Damir Mikec i Andrija Zlatić.
Prema rasporedu takmičenja 17. aprila prvi na vatrenu liniju izlaze Šekarić (MK pištolj 30 plus 30 metaka) i svi seniori koji se takmiče u gađanju vazdušnom puškom.
Treći Svetski kup biće održan u američkoj vojnoj bazi Fort Bening od 22. do 31. maja, dok je domaćin četvrtog, poslednjeg u ovoj sezoni, Beograd od 26. juna do 4. jula.
Šampionat sveta na kome će se vaditi prve "vize" za Olimpijske igre u Londonu 2012. biće održan od 29. jula do 11. avgusta u Minhenu.