ponedeljak 15. mart 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Bankrot preti košarkašima Zvezde

LOŠA FINANSIJSKA SITUACIJA PRETI DA RASTURI KLUB SA MALOG KALEMEGDANA

Bankrot preti košarkašima Zvezde

Mene zaista čudi koliko je u Zvezdi bilo anarhije u donošenju odluka od najnižih instanci, pa na više. Neko je ulagao novac u Zvezdu, nije uspeo ništa da uradi i to je bio poslovni rizik. Ne razumem zašto klub sada tom istom duguje i to još sa kamatama, pita se Draga Kapičić

Revizorska komisija ulazi u KK Crvena zvezda, a predsednik kluba Vladislav Lučić kaže da je kompletna imovina "crveno-belih" prodata! Kao najgori scenario najavljuje se čak i bankrot i gašenje kluba!

Tako će revizori imati pune ruke posla da razreše pravi finansijski Gordijev čvor koji je prethodnih godina čvrsto vezan na Malom Kalemegdanu. Izvor Kurira dobro upoznat sa dešavanjima u klubu kaže da je Zvezda poslednjih godina poslovala preko računa sestrinske firme "BC Red star" i da je većina imovine sada u vlasništvu preduzeća "Alma kvatro", kao pokušaj izbegavanja obaveza prema poveriocima i plenidbe imovine.
- Gotovo sva Zvezdina imovina je u vlasništvu firme "Alma kvatro" jer je to bio pokušaj izbegavanja obaveza prema poveriocima, odnosno izvršenja rešenja o plenidbi imovine. Međutim, sve je stavljeno pod hipoteku, a dotična firma nije mogla da konstituiše založno pravo na vreme i spreči sudsko izvršenje - priča izvor Kurira i dodaje:
- Kao poverioci se javljaju i neki bivši članovi uprave, tj. njihove firme kojima je dug prodat pod povoljnim uslovima, tako da jednom od njih Zvezda duguje oko šest miliona evra. Postoji realna opasnost da se plenidba nastavi.

Prema nekim informacija, dug je od 10 do 15 miliona evra i u ovom trenutku je veći i od onog koga je napravio fudbalski klub.

Zvezdina legenda i nekada uspešni funkcioner Dragan Kapičić, koji sada obavlja funkciju predsednika KSS, razgovarao je sa Lučićem i on smatra da finansijska situacija mora hitno da se raščisti.
- Mene zaista čudi koliko je u Zvezdi bilo anarhije u donošenju odluka od najnižih instanci, pa na više. Zvezda konačno treba da se otarasi balasta koji je godinama vuče nazad i sada je na Lučiću da pokuša to da reši. Jer treba jasno reći ko je i zašto radio neke stvari. Neko je ulagao novac u Zvezdu, nije uspeo ništa da uradi i to je bio poslovni rizik. Ne razumem zašto klub sada tom istom duguje i to još sa kamatama - pita se predsednik KS Srbije Dragan Kapičić.