sreda 14. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Minut ćutanja za Grozdanića

KOŠARKAŠ NOVOG SADA BIĆE SAHRANJEN DANAS U SREMSKOJ MITROVICI

Minut ćutanja za Grozdanića

Komemoracija povodom smrti Nenada Grozdanića biće održana danas u 10 časova u "Spensu", dok će sahrana biti obavljena u 16 časova u Sremskoj Mitrovici.

Košarkaš Novog Sada Nenad Grozdanić (20), posle više od mesec dana borbe za život, preminuo je u noći između ponedeljka i utorka na Odeljenju intenzivne nege Kliničkog centra Kragujevac.
Komemoracija povodom smrti Nenada Grozdanića biće održana danas u 10 časova u "Spensu", dok će sahrana biti obavljena u 16 časova u Sremskoj Mitrovici. Prema rečima doktora Radivoja Nikolića, direktora Centra za hirurgiju Kliničkog centra, Grozdanić je od trenutka nesreće, životno ugrožen, sa teškim povredama glave (nagnječenje mozga, prelom baze lobanje i kostiju lica), bio priključen na aparate za disanje.
Direktor Košarkaške lige Srbije Tihomir Bubalo kaže da su Savez i predstavnici lige u kontaktu sa klubom i da će prisustvovati komemoraciji i sahrani.

Trener Danilović stabilno
Stanje trenera Nemanje Danilovića, koji je takođe teško povređen u saobraćajnoj nesreći 7. marta, i dalje je teško, ali je, prema informacijama iz kluba, nešto stabilnije. On je u međuvremenu dva puta uspešno operisan. Lakše povrede zadobila su i šestorica košarkaša tog kluba i oni su istoga dana otpušteni iz Kliničkog centra u Kragujevcu na kućno lečenje.

 


- Ovo je velika tragedija, ugašen je jedan mladi život i sve nas je to strašno pogodilo. Košarkaški Savez Srbije i predstavnici lige u stalnom su kontaktu sa klubom iz Novog Sada i prisustvovaćemo komemoraciji i sahrani. Utakmice ovog kola sinoć su počele minutom ćutanja, a tako će biti i danas - rekao je direktor Košarkaške lige Srbije Tihomir Bubalo.
- Dan pre nego što je Nenad preminuo bio sam u Kragujevcu i već je tada bilo jasno da je situacija veoma teška i komplikovana. Potreseni smo njegovom smrću - rekao je generalni sekretar kluba Aleksandar Milićević.