subota 13. septembar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Kritičari požurili

Antić (ne) želi da replicira Dragutinoviću i pojedinim stručnjacima

Kritičari požurili

Ne zanimaju me takvi istupi u medijima. Mislim da je to ružan način da se skrene pažnja na nešto što je potpuno nebitno. Mnogo je važnije da se stvori atmosfera poverenja i pošten odnos između svih članova reprezentacije, nego da se bez razloga diže prašina

Selektor Srbije Radomir Antić kaže da se ne opterećuje istupom u medijima defanzivca Sevilje Ivice Dragutinovića, koji je posle meča sa Francuskom u Parizu izjavio da je razočaran, jer mu kormilar „orlova“ nije pružio adekvatno objašnjenje zašto ga je izostavio iz tima. Iskusni stručnjak napominje da u srpskoj reprezentaciji vladaju demokratska pravila, po kojima svako ima pravo na svoje mišljenje.

- Ne zanimaju me takvi istupi u medijima. Mislim da je to ružan način da se skrene pažnja na nešto što je potpuno nebitno. Mnogo je važnije da se stvori atmosfera poverenja i pošten odnos između svih članova reprezentacije, nego da se bez razloga diže prašina - objašnjava Antić u razgovoru za Glas javnosti.

Srpski selektor slično rezonuje i po pitanju kritika izrečenih od strane pojedinih stručnjaka na račun igre „orlova“ u Parizu.

- Ponavljam, svako ima pravo na mišljenje, a meni nije potrebna nikakva polemika s bilo kim preko medija. Prihvatio sam selektorski posao sa svim pozitivnim i negativnim stvarima koje on nosi i, verujte, spreman sam da se borim sa tim.

Iskusni stručnjak napominje da je posle dvonedeljnog rada sa reprezentacijom i startnih mečeva u kvalifikacijama za SP, stvorena dobra atmosfera u kojoj su svi igrači imali prilike da pokažu koliko trenutno mogu.

- Video sam u proteklom periodu i pozitivne i negativne stvari, ali mi je vrlo važno to što smo stvorili dobru početnu osnovu. Imajući u vidu da smo započeli novi ciklus, verujem da ćemo nastaviti dobro da radimo i na vreme ispraviti sve greške pred nastavak kvalifikacija.

Odmah po povratku iz Francuske pojavila se informacija da Antićevi saradnici uveliko prate igre Miloša Ninkovića (Dinamo Kijev) i Nevena Subotića (Dortmund), koji bi mogli da se nađu na spisku za naredni meč sa Litvanijom. Srpski selektor ne želi konkretno da govori o imenima, ali ukazuje na jednu činjenicu.

- Svima smo otvorili vrata. Pokazujemo da vidimo mnogo dalje od svog nosa i da želimo da pružimo šansu svim igračima koji na terenu pokazuju da to zaslužuju. Na nama je da sve pozitivno, kroz kvalitetan način rada, pretočimo u dobar rezultat - zaključuje Antić.

Ključne reči:

Komentari

Cuo sam da ima neki Srbin sto igra u PSG. Igrao je i u Fenerbahceu, Atletiku iz Madrida, Celziju i PSV-u. Neke je rekorde postavio u Holandiji a ima glasina da je bio odgovoran za vecinu golova reprezentacije SCG tokom kvalifikacija za SP2006. Nisam siguran, prica se da je bio dobar igrac i da jos vrijedi.

Da li mi iko zna reci o njemu? Da li je moguce da taj momak odigra barem kao Pantelic? (Znate, bez kontakta sa loptom i 0 (nula) golova tokom cijelih kvalifikacija.)

Ma, ja sanjam. Pantelic se bori, kazu njegovi najbolji prijetelji i kum koji su veterani i kapiten nase reprezentacije. Sed, sto je on nas napadac...to je cisto peh za sve nas sto bodrimo Srbiju.

Uostalom, ako i vrata reprezentacije nisu otovorena svima (poput tog momka iz PSG-a) zasto bar ne puste Lazovica da igra od pocetka? Crnogorac je za razliku od Pantelica u stanju da postigne koji gol. Cak i Ljubuja i Jovanovic imaju vise znanja. Samo, izgleda da nemaju dovoljno kumova i ortaka u reprezentaciji i FSS.