četvrtak 13. jun 2013.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > POSLEDNJA ZVEZDINA TITULA: Te 1998. nisu postojali Gugl, Fejsbuk, Tviter...

POSLEDNJA ZVEZDINA TITULA: Te 1998. nisu postojali Gugl, Fejsbuk, Tviter...

BEOGRAD - Pobeda košarkaša Partizana u finalu plej-ofa produžila je niz Crvene zvezde bez titule na 15 godina.
Crveno-beli su poslednji put osvojili titulu prvaka države u sezoni 1997/98.

Tokom te sezone Zvezdu su trenirali Vladislav Lučić i Mihajlo Pavićević, a tim su činili: Milenko Topić, Jovo Stanojević, Igor Rakočević,  Zlatko Bolić,  Vladimir Kuzmanović, Oliver Popović, Željko Topalović, Igor Perović, Vojkan Benčić, Dejan Mišković i trener Vladislav Lale Lučić.

Zvezda je regularni deo sezone završila na trećem mestu sa skorom 19-7. U polufinalu je savladala Budućnost sa 2-0, da bi u finalu bila bolja od FMP-a iz Železnika sa 3-1.

Crveno-beli su posle toga osvajili tri trofeja, i to sva tri u kupu 2004., 2006. i 2013. godine.

Zanimljivo, te 1998. godine tadašnja Jugoslavija je po četvrti put u istoriji postala šampion sveta. U finalu je ekipa koju je predvodio Željko Obradović, a igrali Dejan Bodiroga, Vlado Šćepanović, Saša Obradović, Nikola Lončar, Dragan Lukovski, Miroslav Berić, Aleksandar Đorđević, Željko Rebrača, Predrag Drobnjak, Nikola Bulatović, Dejan Tomašević i Milenko Topić, savladala Rusiju rezultatom 64:62.

Te godine i dalje je na vlasti bio režim Slobodana Miloševića, a od zanimljivosti treba izdvojiti da nisu postojali Fejsbuk, Gugl, Jutjub, Ajfon, Tviter.