utorak 13. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Umro košarkaš Novog Sada Nenad Grozdanić

Umro košarkaš Novog Sada Nenad Grozdanić

KRAGUJEVAC - Igrač košarkaškog kluba "Novi Sad" Nenad Grozdanić (20) koji je teško povređen pre oko mesec dana u saobraćajnom udesu kod Lapova, preminuo je rano jutros. Direktor Centra za hirurgiju Kliničkog centra doktor Radivoje Nikolić rekao je da je Grozdanić od trenutka nesreće bio životno ugrožen, sa teškim povredama glave koje je zadobio, odnosno sa nagnječenjem mozga, prelomom baze lobanje i kostiju lica. Grozdanić je sve vreme bio u komi i priključen na aparate za disanje.

- I pored svih lekarskih napora, Grozdanić je preminuo nešto posle tri sata na Odeljenju intenzivne nege Kliničkog centra, gde je bio smešten od dana nesreće koja se dogodila 7. marta - rekla je Vanja Obradović, portparol Kliničkog centra u Kragujevcu.

U saobraćajnoj nesreći teške povrede zadobio je i trener KK "Novi Sad" Nemanja Danilović (39) koji je pre dve sedmice prebačen iz kragujevačkog u novosadski Klinički centar. Lakše povrede u tom saobraćajnom udesu zadobila su i šestorica košarkaša tog kluba i oni su istoga dana otpušteni iz Kliničkog centra u Kragujevcu na kućno lečenje.

Do saobraćajnog udesa je došlo, kako je tada saopštila policija, kada je kombi vozilo marke "reno trafik" kojim su se košarkaši vraćali sa utakmice u Kruševcu najverovatnije zbog neprilagođene brzine naleteo na teretno vozilo u istom smeru.