utorak 13. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Novak će da šljaka na šljaci

U MONTE KARLU POČINJE PRVI U SERIJI TURNIRA NA ZEMLJANOJ PODLOZI

Novak će da šljaka na šljaci

Turnirom u Monte Karlu počinje sezona "šljakanja". Novak Đoković u prošloj godini je na ovoj podlozi uspeo da osvojio turnir u Beogradu, kao i da dva puta (Monte Karlo i Rim) stigne do finala, gde je u oba navrata poražen od "kralja šljake" Rafaela Nadala.

Najbolji teniseri planete u naredna dva meseca vodiće žestoku borbu na šljaci, omiljenoj podlozi najvećeg rivala Novaka Đokovića, Rafaela Nadala. Španac planira da u predstojećem periodu preuzme drugo mesto na ATP turu od našeg najboljeg tenisera, koji na turnirima na šljaci brani 1.900 bodova osvojenih prošle sezone. Međutim, ukoliko Rafa ne bude superioran kao lane (3.280 poena na šljaci), Đoković će imati veliku šansu da pred duele na travi još više uveća bodovnu prednost na ATP listi.
Turnirom serije Masters 1.000 u Monte Karlu počinje sezona "šljakanja". Najbolji srpski teniser Novak Đoković u prošloj godini je na ovoj podlozi uspeo da osvojio turnir u Beogradu, kao i da dva puta (Monte Karlo i Rim) stigne do finala, gde je u oba navrata poražen od "kralja šljake" Rafela Nadala.

Nole i Viktor u drugom kolu dubla

 Srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki plasirali su pobedili brazilsko-španski dubl Tomasa Belučija i Alberta Montanjesa sa 2:0 (6:1, 7:5). Đoković i Troicki će u drugom kolu igrati protiv četvrtih nosilaca Veslija Mudija i Dika Normana, koji su u prvom kolu bili slobodni.
Na turniru u Mone Karlu u konkurenciji dublova takmiče se i Nenad Zimonjić i Danijel Nestor. Srpsko-kanadski dubl, koji je postavljen za prve nosioce, bio je slobodan u prvom kolu.
Zimonjić i Nestor će u drugom kolu igrati protiv boljih iz duela Marin Čilić-Kristofer Kas i Jirgen Melcer-Mihail Južni.

 

 Španac je u 2009. godini briljirao na svojoj omiljenoj podlozi. On je od pet odigranih turnira osvojio tri i jednom igrao finale i predstoji mu odbrana čak 3.280 poena.
Pred početak turnira u Monaku Đoković n ATP listi beži Nadalu samo 650 poena i ispadanje u ranoj fazi moglo bi da ga košta gubitka drugog mesta. Novaka očekuje težak posao, jer u Monte Karlu brani finale, ali najbolji španski teniser je u još nepovoljnijoj situaciji, zbog odbrane najvišeg plasman na naredna tri turnira.
Po onoj našoj, dok se dvoje svađaju, treći koristi šansu, iz prikrajka čeka Britanac Endi Mari. On je bio očajan prošle sezone "po prašini", gde je na tri mastersa i Grend slemu u Parizu sakupio samo 910 poena, ali dobrim partijama u naredna dva meseca mogao bi da ozbiljno pomuti račune Srbinu i Špancu.
Predrag Paunović