utorak 13. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Dva putića Vlade Štimca

"CRVENO-BELI" KOŠARKAŠI OSLABLJENI U ZAVRŠNICI SUPERLIGE SRBIJE

Dva putića Vlade Štimca

Ili će Crvena zvezda da napravi dogovor sa igračem i budućim klubom pristajući na sporazumni raskid ugovora ili da Registraciona komisija KSS uvaži zahtev za raskid ugovora koji je zatražio igrač

Jedini centar Crvene zvezde Vladimir Štimac nalazi se na raskršću - Mali Kalemegdan ili Rim! Štimac, kome u leto 2011. ističe ugovor sa "crveno-belima", nije zadovoljan statusom u klubu, što na parketu, što na svom bankovnom računu. Prema njemu, kao i prema većini igrača Zvezda nije izmirila sve stavke iz  ugovora, pa Štimac želi da promeni sredinu i pređe kod bivšeg kapitena Tadije Dragićevića u rimsku Lotomatiku.
Za ostvarenje tog cilja postoje "dva putića": da Crvena zvezda napravi dogovor sa igračem ili budućim klubom i pristane na sporazumni raskid ugovora ili da Registraciona komisija KSS uvaži zahtev za raskid ugovora koji je zatražio igrač.

Ne idu Bjelica, Kešelj i Kikanović

Eventualni odlazak Vladimira Štimca sa Kališa ne bi bio prvi ove sezone. Klub su napustili povređeni Majk Tejlor, a Filip Videnov je pojačao FMP. Mnogo toga se pričalo da će njihovim stopama Nemanja Bjelica, Marko Kešelj i Elmedin Kikanović, ali će oni ostati do kraja sezone. Posle toga, pitanje je kakav sastav će "crveno-beli" imati za narednu sezonu.

 

 Pošto se ta komisija sastaje tek posle završetka Superlige, Štimac na tu opciju mora da čeka. A i tada bi Zvezda, ukoliko mu u međuvremenu ne uplati zaostale stipendije, ostala bez bilo kakvog obeštećenja.
- Ugovor sa Lotomatikom čeka na potpis Vladimira Štimca. Međutim, trenutno se traži opcija da obe strane budu zadovoljne, odnosno da se pronađe takav modus koji bi doneo određenu finansijsku korist za klub, a da igrač pređe u sredinu koju želi. Dakle, rekao bih da su šanse za njegov odlazak polovične. Više bi trebalo da se zna danas - rekao je izvor blizak Crvenoj zvezdi.
Predsednik Crvene zvezde Vladislav Lučić nije hteo da komentariše situaciju oko Štimca, već je naglasio da će njegov status biti jasniji večeras, posle sastanka Upravnog odbora.