četvrtak 13. januar 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Crvena zvezda: Bora je bio najveći!

Crvena zvezda: Bora je bio najveći!

BEOGRAD - Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Dragoslav Šekularac ocenio je na komemoraciji povodom smrti saigrača Bore Kostića da je najveći golgeter u istoriji trofejnog kluba ušao u istoriju "crveno-belih" kao legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala.

- Nije mala stvar postići više od 500 golova za Zvezdu. Kostić je bio izvanredan igrač koji je uvek znao da se nađe u najboljoj poziciji. Retko je promašivao- podsetio je Šekularac na komemoraciji održanoj u Medija centru na stadionu Crvene zvezde.

On je podsetio da su u trenucima kada "crveno-belima" nije išlo kako treba, svi fudbaleri imali zadatak da padnu na oko 25 metara od protivničkog gola, pošto su znali da će Kostić iz dva ili tri slobodna udarca ubitačnim šutem postići bar jedan pogodak.

- Bora je bio dobar čovek, suprug, otac i veliki golgeter- poručio je Šekularac.
Bivši igrač i trener Crvene zvezde Vladica Popović podsetio je da je Kostić po dolasku iz obrenovačkog Radničkog dugo čekao na pravu šansu u našem najtrofejnijem klubu, ali je zatim punih 17 godina bio član "crveno-belih".

- Dolaskom Kostića, Zvezda je dobila neumoljivog golgetera. Čini se da tek sada, kada ga više nema, možemo da spoznamo njegovu pravu veličinu- rekao je Popović.
On je podsetio da je u dresu reprezentacije Jugoslavije Kostić odigrao 33 utakmice, da je osvojio

srebrnu medalju na šampionatu Evrope u Francuskoj 1960. i da je iste godine bio kapiten olimpijskog tima koji se sa Igara u Rimu vratio sa zlatnom medaljom.
- Nas su u Crvenoj zvezdi učili da 'stegnemo srca' i da tako izdržimo kada je najteže. Danas je takav dan došao- zaključio je Popović.