Glas Javnosti

Veliki nemački lanac raznovrsne robe stiže u Srbiju

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Lanac Miks markt otvoriće prve tri prodavnice u Beogradu i Novom Sadu 29. aprila

Nemački maloprodajni lanac robe široke potrošnje, "Miks markt" (Mix Markt), otvara prve prodavnice u Srbiji 29. aprila. Novi supermarketi će se nalaziti u Beogradu, u Sarajevskoj ulici i u Ulici 27. marta, kao i u Novom Sadu, u Bulevaru oslobođenja.

Iako je sedište firme u Nemačkoj, radi se o lancu koji koji, kako navode iz kompanije, "nudi netipičan izbor istočnoevropske hrane".  U asortimanu je roba i sa tržišta Rusije, Ukrajine, Baltika i Balkana...


- Otvaranjem novih prodavnica u Srbiji, "Miks markt" pokazuje posvećenost pružanju boljih uslova kupcima za udobno i prijatno iskustvo kupovine. Ovaj potez govori i o poverenju u privredu Srbije i potencijalu za rast potrošačke tražnje u zemlji. Otvaranje novih prodavnica u Srbiji pružiće lokalnom stanovništvu i posetiocima mogućnost da biraju između različitih proizvoda i upoznaju ih sa novim brendovima i proizvodima. Takođe, doprineće razvoju privrede regiona i otvaranju novih radnih mesta - saopštila je kompanija.
Kompanija je osnovana 1997, a danas radi na 360 lokacija širom Evrope. Osnovali su je trojica Nemaca iz Kazahstana Valdemar Volker, Artur Štajnhauer i Peter Šuju, koji su otvorili prvu radnju u Erlinghauzenu u Nemačkoj.
Nemački lanac je deo "Monolit" (Monolith) grupacije, koja ih i snabdeva proizvodima. Do šezdeset odsto robe koja se prodaje u ekspoziturama "Miks markta" dolazi od ovog veleprodavca, koji radi i sa drugim partnerima.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR