petak 10. decembar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Vladimir Kličko zbog povrede odustao od meča sa Čizorom

Vladimir Kličko zbog povrede odustao od meča sa Čizorom

MANHAJM - Ukrajinski bokser Vladimir Kličko odustao je od meča sa Derekom Čizorom u kome je trebalo da 19. put brani titule svetskog prvaka u verzijama Ve-Be-O (WBO) i Aj-Bi-Ef (IBF).

Meč je trebalo da se održi u subotu u Manhajmu, u Nemačkoj, ali je jedan od najboljih teškaša sveta odustao zbog povrede, iako ne previše ozbiljne.
"Vladimir je odustao od borbe, to je tačno. Pukao mu je mišić u leđima. Nije previše ozbiljno. Trebalo bi da u roku od 60 dana bude spreman za nove izazove", kazao je Šeli Finkel, Kličkov savetnik u SAD.

Čizora je, prema rečima promotera Frenka Vorena, šokiran vešću. "Derek je vrlo razočaran. Nije mogao da veruje. Sve je bilo u redu, ostalo je tri ili četiri dana do borbe za titulu. Većinu teškog posla je već obavio", kazao je Voren za sajt www.boxingscene.com.

Predstavnici oba boksera sada će pokušati da pronađu nov termin za meč. Kličko je u dosadašnjoj karijeri ostvario 55 pobeda, od kojih je 49 zabeležio nokautom. Samo tri puta je izgubio. Čizora je neporažen, ali je do sada boksovao na svega 14 mečeva.