četvrtak 10. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Od Bože Maljkovića zavisi

Na Malom Kalemegdanu sinoć održan drugi sastanak Radne grupe KK Crvena zvezda

Od Bože Maljkovića zavisi

Od prvog sastanka Radne grupe KK Crvena zvezda očekivalo se mnogo, a nije doneto nijedno konkretno rešenje. Predsednik u odlasku Mirko Petrović najavio je konkretnije odluke u finansijskom i stručnom delu za ovu nedelju. U prevodu, čekao se dolazak iz Španije proslavljenog srpskog trenera Božidara Maljkovića, koji je sinoć trebalo da sedne za sto sa ostatkom Radne grupe, kako bi ova prelazna vlada donela odluke koje bi pokrenule klub sa mrtve tačke.

Ukoliko na Malom Kalemegdanu ne dođe do većih tektonskih poremećaja, „zeleno svetlo“ trebalo bi da dobije program novog sportskog direktora Mirka Pavlovića, koji je već javno obelodanio da je njegov kandidat za trenera Mihailo Uvalin. Mladi strateg odlično poznaje situaciju u klubu pošto je u više navrata (ukupno 10 godina) sedeo na klupi mlađih selekcija „crveno-belih“, bio je i asistent u seniorskom pogonu. Vodio je ekipe „Žito Vardara“, belgijski „Ostende“ (osvojio titulu), „Mega ishranu“, a poslednju sezonu završio je u poljskom „Polpaku“.

Međutim, ukoliko se dogodi preokret i Božidar Maljković prihvati da od temelja krene u renoviranje kluba od kojeg je ostalo samo ime, Zvezda će krenuti u oporavak drugim metodama. Posle svega onoga što se na Malom Kalemegdanu dešavalo u minuloj deceniji, jedno je sigurno, a to je da ništa nije nemoguće... Zato je rano za komentare i treba sačekati šta će se za istim stolom dogovoriti članovi Radne grupe: Mirko Petrović, Branko Kovačević, Slobodan Vučićević, Mile Tomić, Ivo Raslapčević, Božidar Maljković i Milan Gurović.