četvrtak 10. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Imam ideju šta nam nedostaje

Posle remija Zvezde i slovenačke Mure (0:0) Zeman sve bliži odluci o novim pojačanjima

Imam ideju šta nam nedostaje

Ubedljiva pobeda Crvene zvezde u prvoj kontrolnoj utakmici, protiv austrijskog četvrtoligaša Ilca (13:0), nije zadovoljila apetite novog trenera Zdenjeka Zemana. Posle druge provere iskusni Čeh bio je nešto srećniji igrom svojih izabranika, iako u susretu sa slovenačkim drugoligašem, Murom, nije bilo pogodaka.

- Ekipa je imala bolji pristup igri. Svestan sam da u prvoj fazi priprema igrači još nisu spremni za jake utakmice. Imali smo samo dva taktička treninga, na kojima su se momci dobro snašli. Očekujem, naravno, da vremenom stvari počnu bolje da funkcionišu - poručio je Zeman.

Početak priprema obeležile su brojne lakše povrede.

- Za sobom imam bar 30 priprema sa raznim ekipama i nikada se nije desilo da se toliko igrača žali na bol u kolenu. Ovo je za mene neuobičajeno. Većina njih u prošlosti je imala iste probleme, očigledno da to nije dobro zalečeno. Bitno je da se kod svih vidi ogromna želja za radom i entuzijazam.

Novu proveru, treću u Austriji, „crveno-beli“ imaće sutra protiv mađarskog Zalaegeršega. Taj meč mogao bi da bude i ključan u odluci novog trenera da se izjasni na kojoj su još poziciji potrebna pojačanja.

I DE ĐORĐO NA METI

Prema pisanju italijanskih medija na meti Zvezde nalazi se i Pjetro de Đorđo, član tamošnjeg trećeligaša Kavezea. Ovaj 25-godišnji igrač, poput Anhela iz Lećea i Tesera iz Taranta, takođe je jedna od potencijalnih želja Zdenjeka Zemana. De Đorđo se, međutim, nalazi i na meti drugoligaša Salernitane.

- Imam ideju šta nam nedostaje, ali o tome ne bih da govorim.

Čelnici Zvezde uporno najavljuju da se tek očekuje dolazak „zvučnih“ imena, a jedno od njih mogao bi da bude napadač Muhamed Kalon, koji je prolećnu sezonu odigrao u grčkom AEK-u. Igračima se već pridružio brazilac Teser.

- Svojevremeno sam ga doveo iz Brazila u Leće i dobro ga poznajem. Ima karakteristike koje bi mogle da koriste ekipi - otkrio je Zeman.

U narednih nekoliko dana, možda već danas, biće poznato i da li Kastiljo nastavlja karijeru u crveno-belom dresu. Sve više se čini da menadžer Miroslav Nestorović nema konkretnu ponudu za odličnog Ekvadorca, koja bi zadovoljila i uslove sportskog direktora Gorana Bunjevčevića.

Ključne reči: