četvrtak 10. jul 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Dragićević povređen, Radenović studira

Reprezentacija Srbije ostala bez dva krilna centra pred put u Italiju

Dragićević povređen, Radenović studira

Posle snimka kolena magnetnom rezonancom, Dragićeviću se preporučuje striktno mirovanje, dok se Radenović definitivno opredelio za postdiplomske studije u SAD. Pošto sam ostao bez dva igrača na istoj poziciji, morao sam da pozovem Savanovića, objašnjava selektor Ivković

Samo tri dana posle zvaničnog okupljanja reprezentaciju Srbije su zadesili prvi veći problemi. Zbog povrede kolena koju vuče još od aprilskog duela sa Hemofarmom, sa spiska nacionalnog tima otpao je kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićević, a definitivno je da će letnju akciju propustiti i drugi krilni centar, član Đirone Ivan Radenović.

- Posle snimka magnetnom rezonancom Dragićeviću se preporučuje striktno mirovanje, dok se Radenović definitivno opredelio za postdiplomske studije u SAD, iako je bilo najava da će ih otkazati zbog priprema nacionalnog tima. On, ipak, ostaje kandidat. Pošto sam ostao bez dva igrača na istoj poziciji, morao sam da pozovem novog krilnog centra, a to će biti Duško Savanović, jer sam planirao Luku Bogdanovića za spoljne pozicije. Opet, nisam želeo da sa priprema mlađih selekcija uzimam Milana Mačvana - istakao je Ivković.

Probleme sa plikovima ima centar Kosta Perović, ali on će se danas naći u avionu za Frankfurt, odakle košarkaši Srbije nastavljaju za Veronu, pa za konačno odredište Foljari, gde će boraviti 13 dana. „Orlovi“ zatim 23. jula putuju u Moskvu, gde će učestvovati na turniru sa domaćinom, Letonijom i Ukrajinom. Pred polazak u rusku prestonicu selektor Ivković će skratiti spisak na 14 igrača, koji će od 20. avgusta do 20. septembra braniti boje Srbije na kvalifikacijama za EP. Izabranici Dušana Ivkovića nalaze se u A grupi sa Italijom, Mađarskom, Bugarskom i Finskom. Vizu za Poljsku izboriće prvoplasirane ekipe iz četiri grupe, kao i tri najbolje drugoplasirane selekcije.

KRSTIĆ ODUŠEVLJEN DUDOM

Povratnik u nacionalni tim posle tri godine Nenad Krstić prezadovoljan je atmosferom i saradnjom sa selektorom Dušanom Ivkovićem.
- Tek sada vidim koliki autoritet je Ivković, kakav je i trener i ličnost. Osećam zadovoljstvo što mogu da sarađujem sa Dudom. Tek sada očekujem kvalitetan rad - poručuje Krstić pred odlazak u Italiju.

- Zadovoljan sam dosadašnjim tokom priprema, odnos prema treningu nikad nije bio sporan. Naša osnovna zamisao bila je da tokom treninga u „Sport eku“ pružimo igračima osnovne informacije o našim planovima, kao i da ih dovedemo u određeni stadijum fizičkog stanja. Verujem da smo u tome i uspeli - zaključio je Ivković.