utorak 10. maj 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Ministarka došla u Kuću fudbala uoči zvaničnog otvaranja

Ministarka došla u Kuću fudbala uoči zvaničnog otvaranja

STARA PAZOVA - Predstavnici Vlade Srbije obišli su danas Kuću fudbala u Staroj Pazovi, a domaćini su im bili čelnici Fudbalskog saveza Srbije, koji očekuju još gostiju na zvaničnom otvaranju sportskog centra.

Klubovi moraju da se registruju po novom pravilniku

Nacionalni savet za sport utvrdio je pravilnik o registraciji klubova, prema kojem će klubovi svih sportova morati da se registruju u naredne dve godine.
Pravilnik je usvojen na sednici Saveta, u novoizgrađenoj Kući fudbala u Staroj Pazovi, a glavne teme su bile završetak nacionalne kuće FSS i primena Zakona o sportu.
- Usvojili smo danas pet pravilnika od ukupno 19, a ostali će biti usvojeni u narednom periodu. Svi klubovi će morati da se registruju po ovom pravilniku do aprila 2013. godine- rekla je ministarka sporta Snežana Samardžić-Marković.
Ministarka je izveštačima prenela i da se na sednici raspravljalo o tome kako novi zakon može da pomogne klubovima i kako to mogu da učine granski savezi.

- Najzaslužniji za izgradnju ovog centra su ministarstva sporta i ekonomije, koji su dali početni kapital. Drago mi je što danas možemo da ih ugostimo, a u subotu nam stižu najvažniji gosti- rekao je novinarima predsednik FSS Tomislav Karadžić.
Zvanično otvaranje zakazano je za 14. maj, a očekuje se dolazak predsednika FIFA Sepa Blatera, predsednik UEFA Mišel Platini, zatim predstavnici nacionalnih fudbalskih saveza, kao i političkog vrha Srbije.
-Ovo je sigurno jedan od najlepših centara u Evropi. Stara Pazova je postala glavni fudbalski grad Srbije. Investicija je završena u rekordnom rogu i bez velikih dugova. Od 15. maja se okrećemo izgradnji u Srbiji. Očekujem da ćemo imati još 10 vrhunskih sportskih objekata u zemlji- rekao je Karadžić.
Ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković ocenila je da je Kuća fudbala "ponos srpske sportske infrastrukture". Ona je kazala da taj objekat neće služiti samo seniorima, već i drugim ekipama.
- Kuća fudbala predstavlja dokaz da i u manjim sredinama mogu da se prave vizionarski projekti- rekla je Samardžić Marković.
Mlađan Dinkić je 2009. godine, kada je počela izgradnja, bio ministar ekonomije. On je danas kazao da mu je drago što je 70 odsto materijala za izgradnju bilo domaće proizvodnje.
- Nadam se da će sada fudbaleri krenuti stopama tenisera, vaterpolista i košarkaša- rekao je Dinkić.