sreda 10. mart 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Grobari pesmom napravili lom

POSLE INCIDENTA U TEMIŠVARU, OKO 50 NAVIJAČA PARTIZANA STIGLO U BARSELONU

Grobari pesmom napravili lom

Pevali smo na aerodromu, reagovala je policija, ali posle pregovora s njima, došlo je do smirivanja situacije. Posle su dva momka izbačena iz aviona, zbog čega je let poprilično kasnio. U Barselonu nas je stiglo oko 50, a većina nema kartu za utakmicu. Snaći ćemo se nekako, ispričao je jedan od Grobara

Srpski navijači ponovo prave nerede po inostranstvu! Rumunska policija privela je i deportovala dvojicu navijača Partizana zbog izazivanja nereda na aerodromu u Temišvaru, usputnoj stanici za Grobare, koji su krenuli u Barselonu kako bi bodrili svoje košarkaše u poslednjem meču Top 16 Evrolige. Zbog ovih nemilih događaja, let za katalonski grad kasnio je više od jednog sata.
Portparolka aerodroma u Temišvaru Korina Lupulesku rekla je da je oko 30 navijača Partizana, koji su se uputili u Barselonu na košarkašku utakmicu, izazivalo nered, zbog čega avion kompanije "Viz er" nije poleteo na vreme.

- Grupa od oko 30 navijača Partizana pravila je nerede na temišvarskom aerodromu. Neki od njih su bili u alkoholisanom stanju zbog čega je policija morala da reaguje. Dva huligana su prvo uhapšena, a onda su deportovana u Srbiju. Zbog čitavog incidenta, let za Barselonu je kasnio čitavih 70 minuta, a u njemu su se našli i ostali navijači Partizana, koji nisu pravili nerede na aerodromu u Temišvaru - kazala je Korina Lupulesku.

Prema pisanju temišvarskih novina, neki navijači "crno-belih" bili su toliko pijani da kapetan aviona nije hteo da poleti, insistirajući da oni moraju da budu izbačeni. Mediji takođe ističu da je nekolicina pristalica Partizana pokušala da uništi inventar u samom avionu, ali da je policija sprečila veće incidente.

Jedan od navijača Partizana koji je otputovao na utakmicu sa Barselonom kaže da su Grobari pevali na aerodromu i da mu nije jasno zbog čega je let kasnio više od sat vremena.
- Pevali smo na aerodromu, reagovala je policija, ali posle pregovora sa njima, došlo je do smirivanja situacije. Posle su dva momka izbačena iz aviona, zbog čega je let poprilično kasnio. Nije nam jasno zašto je policija tako reagovala. Inače, u Barselonu nas je stiglo oko 50, a većina nema kartu za utakmicu. Snaći ćemo se nekako - poručio je jedan od Grobara.