petak 9. septembar 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Hokejaš Lokomotive: Ostao sam živ, trener izabrao drugog

Hokejaš Lokomotive: Ostao sam živ, trener izabrao drugog

MOSKVA - Sreća u nesreći...Dvadesetogodišnji napadač hokejaškog tima Lokomotiva, Maksim Zjuzjakin, sada hvali sudbinu, i odluku trenera koja ga je kobnog dana u kome je skoro kompletan tim za koji je igrao izginuo u avionskoj nesreći, spasla pukim slučajem. U poslednjem trenutku uoči kobnog leta, trener je odlučio da mladi Zjuzjakin ne igra na predstojećoj utakmici u Minsku gde je krenuo ostatak tima. I to mu je bukvalno spaslo život.

"Trener je odlučio da Vorobijev ide u Minsk, a da ja ne moram još da izađem na led i da bi bilo bolje da odem odmah u Moskvu kao pomoć juniorskom sastavu", ispričao je Zjuzjakin za LifeNews.ru.  Jako sam mu zahvalan, jer mi je time spasao život. Ovaj dan će biti moj drugi rođendan", kaže Zyuzyakin.

U nesreći su, poginule ukupno 43 osobe, od čega 36 članova tima i sedam članova posade aviona. Preživeo je jedan član posade Aleksandar Sizov i 26-godišnji hokejaš Aleksandar Galimov koji se nalaze u veoma teškom stanju jer su opečeni po celom telu.

"Vrlo mi je teško", uzdiše, "Svi ti mrtvi igrači su moji prijatelji! Razgovarao sam s njima pre polaska, bili su u borbenom raspoloženju, usresređani na igru i pobedu!", kaže Zjuzjakin.

Iako poluvija još uvek nije dala zvaničnoo saopštenje o uzroku pada aviona, uvelio se sumnja da je nesreću izazvalo nekvalitetno gorivo. Ubrzo posle poletanja avion se zapalio, prepolovio i pao na zemlju. Spasioci, koji su pohitali u pomoć zatekli su stravičan prizor, mrtva tela koja su plutala po rijeci Volgi.

Tužnu vest teško su podneli i najvijači Lokomotive, koji su pred dvoranom odeveni u njihove dresove i ogrnuti šalovima u tišini palili sveće...