utorak 9. septembar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Stranci prave razliku

Generalni menadžer Zvezde Milan Opačić najavljuje dovođenje dva pojačanja

Stranci prave razliku

U pitanju su igrači koje dugo pratimo preko DVD, dok smo neke igrače i uživo gledali, odnosno trener Svetislav Pešić je igrao protiv njih, kaže Opačić

Dok se košarkaši Crvene zvezde pripremaju na Kopaoniku za novu sezonu, rukovodstvo „crveno-belih“ istovremeno radi na popunjavanju ekipe. Generalni menadžer tima sa Malog Kalemegdana Milan Opačić najavljuje u najskorijem periodu angažovanje dva stranca.

- Do kraja nedelje dobićemo dva pojačanja. Biće to kvalitetni, iskusni stranci, koji mogu da prave razliku. U pitanju su igrači koje dugo pratimo preko DVD, dok smo neke igrače i uživo gledali, odnosno trener Svetislav Pešić je igrao protiv njih. Otkako je ozvaničena saradnja sa Pešićem, naš mejl su zatrpale mnoge menadžerske agencije nudeći svoje klijente. Igrači koje ćemo dovesti neće morati da prolaze probu, pogotovo zbog toga što je do početka sezone ostalo dve nedelje. Dakle, pojačanja će uskoro biti i zvanično predstavljena, naravno ukoliko prođu lekarske preglede - objašnjava Opačić.

Svetislav Pešić je pre nekoliko dana šeretski poručio da su „crveno-belima“ potreba pojačanja na svakoj poziciji, ali Opačić nije želeo da precizira koja mesta će popuniti pridošlice.

- Ne mogu da kažem da li će novi igrači popuniti poziciju „jedan“, „dva“ ili „tri“, u svakom slučaju jedan će popunjavati spoljnu poziciju, drugi reket. Takođe, uplatili smo prvu ratu obeštećenja za Marka Kešelja i očekujemo da ćemo vrlo brzo dobiti sve papire i moći da ga registrujemo.

PEŠIĆ IZABRAO STAN

Svetislav Pešić juče je doputovao iz Berlina sa suprugom i u prepodnevnim časovima izabrao stan u srpskoj prestonici gde će živeti dok bude vodio „crveno-bele“. Odmah po sređivanju privatnih obaveza, Pešić je krenuo put Kopaonika sa generalnim menadžerom Milanom Opačićem.

Ekipi se juče pridružio i trener Pešić, a prethodnih dana treninge je vodio kondicioni stručnjak Milivoje Karalejić. „Crveno-beli“ će u četvrtak odigrati i prvu pripremnu utakmicu, a protivnik će najverovatnije biti Ergonom.

- U subotu bi trebalo da sa Kopaonika odemo do Leskovca da odigramo humanitarni meč sa Zdravljem, pa se vraćamo u Beograd, gde ćemo trenirati do polaska na turnir u Gravlen - zaključio je Opačić.

Zvezdin generalni menadžer u međuvremenu će prisustvovati u Zadru Skupštini Sidra, firme koja vodi NLB ligu, a biće održan i sastanak klubova učesnika regionalnog takmičenja. Održavanje Skupštine Sidra u Zadru najverovatnije znači da će finalni turnir NLB lige biti održan upravo u Dalmaciji, u novoj zadarskoj hali.