utorak 9. septembar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Peticom kupio kartu za Pariz

Gojko Kačar otputovao sa reprezentacijom Srbije na meč sa Francuskom

Peticom kupio kartu za Pariz

Uvek sam na raspolaganju selektoru i nikada se ne bunim kada ne igram. Mnogi su mi čestitali na postignutim golovima. Herta nije zvanično, ali sam čuo da je trener sa oduševljenjem prihvatio informaciju koju mu je preneo Marko Pantelić, kaže Kačar

Optimistički raspoloženi srpski reprezentativci otputovali su juče po podne u Pariz, gde ih sutra uveče u Sen Deniju (21, RTS) očekuje duel sa Francuskom u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine. Selektor Radomir Antić poveo je na put 22 fudbalera, uključujući i fenomenalne „orliće“ Gojka Kačara i Miralema Sulejmanija, dok zbog problema sa sinusima u ekspediciji „orlova“ nije bilo veziste Nanta Stefana Babovića.

Iako A tim u subotu nije briljirao protiv Farskih Ostrva (2:0), srpski selektor je bio zadovoljan pobedom, a još zadovoljniji napustio je nedeljni meč mladih timova Srbije i Mađarske (8:0), na kojem je Gojko Kačar postigao čak pet golova.

Vezista Herte, ipak, nije imao odgovor na pitanje koliko golova za mladu reprezentaciju znači i minuta u igri za seniorski tim.

- Ne znam... - nasmejao se Kačar. - Uvek sam na raspolaganju selektoru i nikada se ne bunim kada ne igram. Mnogi su mi čestitali na postignutim golovima. Herta nije zvanično, ali sam čuo da je trener sa oduševljenjem prihvatio informaciju koju mu je preneo Marko Pantelić. Nekoliko puta u mlađim selekcijama sam postizao i više golova na jednoj utakmici, ali se ne sećam. Doduše, dobro pamtim ona tri gola protiv Partizana u Humskoj prošle zime...

KUZMANOVIĆ: AUSTRIJANCI KAO PUTOKAZ

Prvotimac Fjorentine Zdravko Kuzmanović nije nastupio na početku kvalifikacija protiv Farskih Ostrva, ali bi mogao da dobije šansu na sutrašnjem meču protiv Francuske. Mladog vezistu očekuje duel sa velikim brojem dobrih igrača u protivničkom taboru, ali kaže da ne zazire od rivala.
- Raspoloženje u ekipi je veoma pozitivno. Startna pobeda nad Faranima i poraz Francuza u Beču nam dosta znače i dobar su podstrek pred duel. Znamo da su „galski petlovi“ opasan rival, ali nam je Austrija pokazala način na koji se mogu savladati. Francuzi nisu nepobedivi i gledaćemo da se vratimo kući sa što boljim rezultatom - kaže Kuzmanović.

Nekadašnji prvotimac Vojvodine podvlači da golovi nisu u prvom planu, već igra celog tima. Kačar se nada se da će „orlovi“ u sredu uveče poslati dobre vesti iz Pariza.

- Bez sumnje će biti teško, jer Farska Ostrva i Francuska ne mogu da se porede. Nisam skoro gledao reprezentaciju Francuske, ali vidim iz sastava tima da tu igra dosta novih, ali i poznatih fudbalera, poput Benzeme, Galasa... U svakom slučaju, mi u Pariz putujemo neopterećeni i sa velikim samopouzdanjem - poručuje Kačar.

Ključne reči: