utorak 9. septembar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > „Klinci“ položili ljudski test

Selektor „orlića“ Slobodan Krčmarević zadovoljan plasmanom u baraž za EP

„Klinci“ položili ljudski test

Iako je imala dosta problema tokom kvalifikacija za EP, mlada reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom nad Mađarskom (8:0) stekla je pravo da se kroz baraž bori za plasman na završni turnir, koji se naredne godine održava u Švedskoj. „Orlići“ su deklasirali severne susede, a posle današnjeg duela Letonije i Belorusije znaće se sa koje pozicije će dočekati žreb koji se u petak održava u švedskom gradu Malmeu.

Selektor Slobodan Krčmarević nije krio reči zahvalnosti selektoru A tima Radomiru Antiću, koji mu je pred bitan meč ustupio Gojka Kačara i Miralema Sulejmanija, igrače najzaslužnije za ubedljivi trijumf.

- Praktično sam prvi put mogao da računam na sve fudbalere i videlo se koliko Kačar i Sulejmani znače ovom timu. Ovaj meč nije bio fudbalski, već ljudski test za ceo tim i momci su ga položili. Imali smo dosta problema tokom kvalifikacija, prestrojavali se u hodu i, na kraju, ipak, došli do baraža - rekao je Krčmarević.

Zvezda trijumfa nad Mađarima bio je petostruki strelac Gojko Kačar, koji je voljom selektora A tima, zajedno sa Miralemom Sulejmanijem, prekomandovan u mladi tim. Odluka iskusnog stručnjaka pokazala se kao ispravna, pa će se mlada reprezentacija sredinom oktobra boriti za četvrto uzastopno učešće na EP za igrače do 21 godine.

Ključne reči: