ponedeljak 9. maj 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Za remi protiv OFK Zvezdi kriv Karadžić

Za remi protiv OFK Zvezdi kriv Karadžić

BEOGRAD - Fudbalski klub Crvena zvezda ocenio je da je oštećen u meču 26. kola protiv OFK Beograda, završenim nerešeno 0:0, a kao glavnog krivca crveno-beli su istakli predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića.

Crvenoj zvezdi je u subotu poništen gol Andrije Kaluđerovića u 89. minutu zbog ofsajd pozicije.

- Posle analize video-snimka i objavljenih izveštaja novinara koji su prisustvovali utakmici između OFK Beograda i Crvene zvezde, svima je jasno da nam je poništen regularan pogodak, zbog navodnog ofsajda- rekao je Beti portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski.

Zvezda se javno žalila na sudije i posle poraza od Partizana 1:0 i tada je takođe napala Karadžića, sa kojima su razmenjene teške reči. Crveno-beli nisu tada, međutim, uložili zvaničnu žalbu, a još imaju rok da to urade za meč sa OFK Beogradom.

- Ni na koji način ne želimo da umanjimo dobru igru protivnika, niti da tražimo opravdanje za propuštene šanse, ali činjenica je da su sudije poništivši Kaluđerovićev pogodak odredile rezultat utakmice- rekao je on.

Nikolovski je preneo Zvezdin stav da je "Karadzić subjektivno i objektivno odgovoran za sve dobro i loše što se desi u srpskom fudbalu".

- Suđenje je u direktnoj nadležnosti sudijske organizacije, koja je deo Fudbalskog saveza Srbije. Prema tome, direktnu odgovornost za suđenje ima Tomislav Karadžić, kao predsednik FSS. Po našem mišljenju on je odgovoran za odnos sudija prema Crvenoj zvezdi, kao i za sudijske odluke koje se donose na štetu našeg kluba- rekao je portparol crveno-belih.
Kaluđerovićev gol u meču sa OFK Beogradom poništen je na signalizaciju pomoćnog sudije iz Vranja Aleksandra Veljovića.

Nikolovski je kazao da će Zvezda "sa velikim zanimanjem pratiti" da li će Veljović biti "kažnjen ili možda nagrađen zbog svoje greške".

- Sudija može da pogreši, ipak, veoma je indikativno da je na utakmici u subotu nastavljena tradicija da Zvezda bude drastično oštećena sudijskim odlukama u prolećnom delu prvenstva. Jednostavno, to ne može da bude slučajnost- rekao je Nikolovski.

Komentari

E, koji je Zvezda nekad bila klub... A gledaj ovaj jad danas, pa to ne lici ni na fudbal ni na fudbalski klub. A ovaj Nikolovski prica gluposti - ispada da je Karadzic takodje odgovoran ako Zvezda (nekim slucajem) i pobedi u nekoj utakmici. Pitam se da li se tada Nikolovski oglasi da se zahvali Karadzicu na zvezdinoj pobedi?