utorak 9. mart 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Zvezdino biti ili ne biti

"CRVENO-BELI" KOŠARKAŠI VEČERAS NA KANARIMA IGRAJU ODLUČUJUĆI MEČ

Zvezdino biti ili ne biti

Od glavnog favorita za četvrtfinale Evrokupa košarkaši sa Kališa došli su u poziciju da im za plasman među osam najboljih treba čudo na Kanarskim ostrvima

Crvena zvezda je pre mesec dana pobedila Gran Kanariju sa 30 poena razlike, a večeras bi svi bili presrećni i sa trijumfom od pola koša! Od glavnog favorita za četvrtfinale Evrokupa košarkaši sa Kališa došli su u poziciju da im za plasman među osam najboljih treba čudo na Kanarskim ostrvima. Međutim, od "crveno-belih" može svašta da se očekuje, pa da i iznenade Gran Kanariju (20.00 - RTS 2). Posebno raduje što su momci trenera Aleksandra Trifunovića brzo zaboravili na bolan poraz od Nimburka i što su u poslednjem kolu NLB lige prosto pregazili Helios.

Od gotovog, crveno-bela veresija

Evrokup, 6. kolo: Gran Kanarija - Crvena zvezda (20), Nimburk - Turk Telekom (20). Tabela: C. zvezda 3-2, Nimburk 3-2, Gran Kanarija 3-2, Turk Telekom 1-4.

Činjenica je da je španski tim znatno opasniji rival, ali ukoliko pristup meču bude na takvom nivou, svašta može da se dogodi. Uostalom, Gran Kanarija se i te kako plaši Zvezde jer je u "Pioniru" pretrpela jedan od najtežih poraza u poslednjoj deceniji (97:67).

- Mi smo već priredili dva čuda u okviru naše grupe, pa i kad samo imali tri tri pobede, rekao sam da još ništa nije gotovo i, nažalost, bio sam u pravu. Međutim, smatram da imamo snage da priredimo još jedno iznenađenje - rekao je trener Trifunović.
Nemanja Bjelica je u meču sa Heliosom pokazao zašto je jedan od najboljih ol-raund igrača u Evropi.
- Znamo da će biti teško, ali naša obaveza je da na svakoj utakmici idemo na pobedu. Tako će biti i večeras - poručio je Bjelica.

P. G.